Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

September 2019
SunMonTueWedThuFriSat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale:
Concursul "Creativitate si Inovare in Orasele Infratite" si-a desemnat castigatorii
                                         
                                         

         Juriul de specialitate alcatuit din reprezentanti ai Primariei Bistrita, Inspectoratului Scolar si Liceului de Arte Plastice "Corneliu Baba" precum vizitatorii site-ului Centrului care au participat la sistemul de vot on-line au decis invingatorii Concursului de machete "Creativitate si Inovare in Orasele Infratite": Roman Carmen - cl. a IX-a D, Colegiul Tehnic Infoel, Damian Mihai - cl. a X-a A, Colegiul Tehnic Infoel, Morar Carina - cl. a XII-a D, Liceul cu program Sportiv si Colectivul clasei a XI-a C a Grupului Scolar "Grigore Moisil". Ei vor intra in posesia unor premii atractive: premiul I in valoare de 400 EURO, premiul II in valoare de 200 EURO, premiul III in valoare de 100 EURO si premiul de popularitate in valoare de 300 EURO. Festivitatea de premiere va avea loc, in cadrul Conferintei "Acasa in Europa", in data de 17 decembrie 2009.14 machete inscrise in competitia
"Creativitate si Inovare in Orasele Infratite"


         Data de 27 noembrie 2009 a fost termenul limita pentru inscrierea in Concursul de machete "Creativitate si Inovare in Orasele Infratite", organizat de Centrul Europe Direct, in parteneriat cu Primaria Bistrita. Participarea a fost deschisa tuturor elevilor inscrisi la unul din liceele din municipiul Bistrita sau din orasele infratite: Herzogenrath (Germania), L'Aquila (Italia), Bessancon (Franta), Zielona Gora (Polonia).
         Concursul vizeaza constientizarea tinerilor cu privire la beneficiile inovarii si creativitatii in prezervarea resurselor naturale si limitarea proceselor generate de schimbarile climatice, precum si incurajarea dezvoltarii competentelor antreprenoriale si IT&C.
         Autorii unui numar de 14 machete isi vor disputa cele patru premii atractive: premiul I in valoare de 400 EURO, premiul II in valoare de 200 EURO, premiul III in valoare de 100 EURO si premiul de popularitate in valoare de 300 EURO. Primele 3 distinctii vor fi acordate in baza evaluarii juriului alcatuit din experti calificati, luandu-se in calcul urmatorii parametri: creativitate si inovativitate, aprecierea artistica, originalitatea lucrarii, corelarea cu tema propusa. Premiul de popularitate va reveni autorului/ autorilor lucrarii care va intruni cele mai multe voturi in urma sistemului de votare on-line a lucrarilor postate pe site-ul www.cciabn.ro/europedirect/movies.php, in perioada 2 - 6 decembrie 2009. Castigatorii vor fi anuntati luni, 7 decembrie 2009. Ceremonia de decernare va avea loc in cadrul unui eveniment public, in data de 17 decembrie 2009.Centrul Europe Direct Bistrita,
in parteneriat cu Primaria Bistrita
si Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud
organizeaza
marti, 8 decembrie 2009, incepand cu ora 16,00, in Sala de sport a Colegiului National "Andrei Muresanu"


CARNAVALUL STATELOR MEMBRE
ALE UNIUNII EUROPENE


         Evenimentul este destinat elevilor claselor II - IV si marcheaza Anul European al Creativitatii si Inovatiei.
         Elevii sunt invitati sa reprezinte, prin costumatie, un stat membru al Uniunii Europene. Fiecare stat poate fi reprezentat de maximum 4 elevi.
         In cadrul carnavalului vor fi organizate concursuri pe urmatoarele sectiuni:
         - Costumatie - inovativitate - vor fi apreciate cele mai creative costume
         - Cunostinte despre Uniunea Europeana - intrebarile vor viza cunostinte sumare legate de Uniunea Europeana, adaptate elevilor claselor II - IV
         - Prezentarea unei tari membre - elevii vor descrie in 2-3 fraze tara pe care o reprezinta prin costumatie; vor fi apreciate cele mai hazlii prezentari
         Vor fi acordate:
         MARELE PREMIU AL CARNAVALULUI
         3 premii (1/sectiune)
         2 mentiuni/sectiune
         Inscrierile se efectueaza zilnic, de luni pana vineri, intre orele 9,00-16,00 de catre cadre didactice/ parinti, in limita locurilor disponibile, pana la data de 4 decembrie 2009.Un nou termen pentru Concursul de machete "Creativitate si Inovare in Orasele Infratite"      


         Intr-o epoca a schimbarilor tehnologice si a integrarii globale si intr-un an marcat de profunde framantari in plan economico-financiar, creativitatea si inovarea contribuie intr-o maniera importanta la prosperitatea economica si bunastarea sociala si individuala.
         Anul european al creativitatii si inovarii 2009 doreste sa sublinieze importanta acestor elemente in dezvoltarea personala, sociala si economica si sa promoveze talentele umane, creativitatea si abordarile inovatoare in diferite sectoare, precum educatia, cultura, politicile regionale si sociale, cercetarea, ocuparea fortei de munca, energia, transportul, mediul inconjurator si societatea informationala.
         Dedicat temei Anului 2009, Concursul de machete "Creativitate si Inovare in Orasele Infratite", vizeaza constientizarea tinerilor cu privire la beneficiile inovarii si creativitatii in prezervarea resurselor naturale si limitarea proceselor generate de schimbarile climatice.
         Pentru a oferi cat mai multor tineri posibilitatea inscrierii in competitie, organizatorii, Centrul Europe Direct Bistrita, gazduit de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita au decis sa prelungeasca cu inca o saptamana termenul de inscriere, noul termen fiind 27 noiembrie 2009.
         Participarea este deschisa tuturor elevilor inscrisi la unul din liceele din municipiul Bistrita sau din orasele infratite: Herzogenrath (Germania), L'Aquila (Italia), Bessancon (Franta), Zielona Gora (Polonia). Regulamentul si formularul de inscriere pot fi accesate pe site-ul Centrului: www.cciabn.ro/europedirect. Castigatorii vor fi recompensati cu premii extrem de atractive: premiul I in valoare de 400 EURO, premiul II in valoare de 200 EURO, premiul III in valoare de 100 EURO si premiul de popularitate in valoare de 300 EURO. Ceremonia de decernare va avea loc in cadrul unui eveniment public, in data de 17 decembrie 2009.Interviu cu Balint Szlanko, castigatorul Premiului pentru Jurnalism al Parlamentului European la categoria internet      


         Pe 15 octombrie, presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a inmanat Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European castigatorilor de la cele patru categorii: presa scrisa, internet, radio si televiziune. Balint Szlanko, care a castigat premiul la categoria internet pentru articolul "La Bruxelles, ne manipuleaza din umbra" ne-a acordat un interviu exclusiv.
         Articolul dumneavoastra vorbeste despre lobbying, activitatea grupurilor de interese care pentru oamenii de rand pare un pic obscura. De ce ati hotarat sa scrieti despre acest subiect? Cum ati rezuma mesajul articolului dumneavoastra?
         Am scris despre grupurile de interese pentru ca eu cred ca multi oameni sunt ostili felului in care lucreaza acestea. Esti tentat sa crezi ca sunt oameni ciudati care se intalnesc in colturi obscure si isi inmaneaza unul altuia plicuri maro pline de bani. Sunt sigur ca uneori se intampla si lucrurile acestea. Sunt sigur ca oriunde in politica exista bani si coruptie si sunt sigur ca Uniunea Europeana nu face exceptie. Dar am vrut sa arat ca majoritatea activitatilor grupurilor de interese reprezinta altceva. Acestea ofera un compromis, aduc argumente inteligente sau mai putin inteligente si au campanii de PR. Am considerat ca este un subiect mare, pentru ca pana acum nu s-au scris multe despre lobbying.
         A fost dificil sa strangeti materialele pentru articol? V-a luat mult timp?
         Da si nu. Nu, pentru ca am fost timp de cinci ani corespondent la Bruxelles pentru o agentie de stiri maghiara, si in acea perioada am aflat multe despre Uniunea Europeana; in plus, mai scrisesem despre lobbying si inainte, deci aveam o baza suficienta in domeniu. Da, pentru ca in procesul redactarii unui articol trebuie sa faci multe interviuri, care iau mult timp,trebuie sa telefonezi in strainatate si cineva trebuie sa plateasca facturile. Deci da, dar nu este decat un articol, nu vreau sa exagerez.
         Ce inseamna pentru dumneavoastra acest Premiu?
         Ezit intre doua sentimente, pentru ca primirea unui premiu de la o institutie care este in esenta o agentie guvernamentala nu este semn bun pentru un ziarist. Dar ma bucur ca l-am primit. In plus, premiul inseamna si multi bani.
         In ce fel este internetul valoros pentru jurnalism, prin comparatie cu celelalte canale mass-media?
         Cred ca internetul faciliteaza mult lucrurile. Te ajuta sa gasesti mai repede informatia si sa transmiti informatii. Pui articolul pe internet si acolo il citesc mai multi oameni; ii poti implica pe oameni in crearea si diseminarea stirilor. Cred ca acest lucru este nemaipomenit. Ma ingrijoreaza insa faptul ca sunt voci din ce in ce mai puternice care nu contribuie neaparat la o dezbatere informata. De aceea, faptul ca oricine isi poate spune parerea nu reprezinta neaparat un avantaj pentru dezbatere. Cred ca gasirea unor solutii la aceasta problema este o provocare.Concurs - Europa in Culori      


         Centrul Europe Direct Bistrita, parte a retelei Europene de informare Europe Direct, organizeaza concursul de produse de informare si diseminare destinate copiilor, “Europa in culori”, dedicat temei creativitatii si inovarii, deschis Centrelor Europe Direct din Romania.
          Regulament concurs
          Formular de inscriereCampania "TckTckTck"      


          In data de 21 Septembrie membrii Coalitiei ThkThkThk in ceea ce priveste schimbarile climatice (Avaaz, Oxfam, Greenpeace si multi altii) se vor reunii alaturi de sute chiar mii de oameni pentru a suna apelul de desteptare in metropole, orasele si satele din intreaga lume. Scopul acestui apel de desteptare este de a demonstra liderilor internationali ca intreaga lume doreste de la Conventia cadru a ONU privind schimbarile climatice din decembrie 2009 la Copenhaga, un tratat de eficienta in domeniul schimbarilor climatice.
         Astfel luni 21 Septembrie ora 12:18 pm un val de sunet se va auzi la nivel global ajungand la Adunare Generala a Natiunilor Unite in data de 22 septembrie apoi la New-York de unde va ajunge in Copenhaga. In locurile publice se vor aduna oameni pentru a face zgomot si a apela la liderii nationali, pentru a sublinia in mod pasnic necesitatea unui tratat international pentru a face fata schimbarilor climatice.
citeste mai multConcurs de fotografie      


          Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est organizeaza un concurs de fotografie dedicat schimbarii climatice, dotat cu premii atractive (camera foto semi-profesionala, I-pod Nano, rama foto digitala). Acest concurs se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 12 si 24 de ani (elevi si studenti), iar termenul limita pentru participare la concurs este 1 octombrie 2009 (dupa prelungiri).
          Pentru a veni in sprijinul participantilor si pentru a facilita accesul unui numar cat mai mare de tineri (al fotografilor amatori) la acest concurs de fotografie, s-au eliminat restrictiile privind marimea fotografiilor cu care se pot inscrie in competitie, cu conditia sa aiba claritate si definitie bune.

Regulament concursDescopera Europa!     


          Centrul Europe Direct Bistrita, gazduit de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita organizeaza marti, 18 august, incepand cu ora 15,00, la Casa Cartii "Nicolae Steinhardt" evenimentul de lansare a DVD-ului "Descopera Europa" destinat testarii si imbogatirii cunostintelor privind Uniunea Europeana si a Concursului de machete "Creativitate si Inovare in Orasele Infratite" care se adreseaza elevilor de liceu din Municipiul Bistrita si orasele infratite.
          Sunt invitate sa participe la lansare toate persoanele interesate de cele doua produse (elevi de toate varstele, parinti, bunici etc.)

          Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud.Jerzy Buzek - noul Presedinte al Parlamentului European      


          Jerzy Buzek, din partea formatiunii politice poloneze Platforma Obywatelska si membru al grupului Partidului Popular European, este noul Presedinte al Parlamentului European. El a fost ales in primul tur de scrutin cu 555 voturi, ceea ce reprezinta 86% din numarul voturilor valabil exprimate.
          "Cea mai mare provocare pentru Europa ramane rezolvarea crizei economice si o mai buna comunicare cu cetatenii europeni", a declarat inaintea desfasurarii votului candidatul Partidului Popular European. cititi mai mult .                

Alegerea vicepresedintilor Parlamentului European      


          Presedintele Parlamentului European a anuntat lista candidatilor nominalizati pentru cele 14 posturi de vicepresedinte al Parlamentului European. Avand in vedere ca numarul candidatilor a fost mai mare decat cel al posturilor, a avut loc un vot secret pe un buletin de vot comun. Daca doriti sa aflati cum a decurs votul si rezultatele acestuia va invitam sa accesati link-ul .Alegerea chestorilor Parlamentului European      


          Dupa alegerea vicepresedintilor, Parlamentul a procedat la alegerea a cinci chestori pentru urmatorii doi ani si jumatate. Aceasta alegere se desfasoara in conformitate cu aceleasi reguli care se aplica in cazul alegerii vicepresedintilor. citeste mai mult.Uniunea Europeana lanseaza campania "Click a TREE"      


          Uniunea Europeana a lansat initiativa “Click a Tree” pentru a creste constientizarea asupra actiunilor care le putem face pentru a lupta impotriva schibarii climatice si protejarea mediului inconjurator. Campania este adresata in special tinerilor cu varste intre 15 si 29 de ani din Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Franta, Ungaria, Polonia, Romania, Suedia sau Anglia. Tinerii europeni pot comanda si planta dintre cei 5.000 de copaci disponibili pe site-ul campaniei sau pot cumpara si planta pe cont propriu cu conditia sa se fotografieze in timp ce planteaza copacul si apoi sa se inscrie pe site-ul clickatree.europa.eu/. Toti cei inscrisi pe web-site vor putea fi votati si alesi pentru a castiga o excursie in tabara de mediu. Termenul limita pentru inscrieri este 19 noiembrie 2009.CARNAVALUL STATELOR MEMBRE


        Centrul Europe Direct Bistrita multumeste tuturor cadrelor didactice, parintilor si elevilor pentru entuziasmul cu care au raspuns invitatiei noastre de a participa la Carnavalului Statelor Membre ale Uniunii Europene planificat a se desfasura in data de 2 iunie 2009, ora 16:00, in zona pietonala a Municipiului Bistrita.
        Din pacate, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, evenimentul va fi reprogramat. Va vom tine la curent cu detalii legate de organizarea acestei actiuni.

Va multumim pentru intelegere!Concurs "Muzica impotriva saraciei"      


          Acest concurs este destinat tinerilor pentru a lupta prin muzica impotriva saraciei la nivel global. Daca esti cetatean al Uniunii Europene si ai intre 15 si 30 de ani si poti compune un cantec despre importanta luptei impotriva saraciei mondiale poti trimite cantecul tau pana la 31 august 2009 iar votarea va avea loc pana in data de 9 septembrie 2009. Castigatorul va putea inregistra piesa intr-un studio profesional si mediatizarea ei intr-un eveniment deosebit de importanta desfasurat la Stockholm in perioada 22-24 octombrie 2009, cu ocazia Zilelor Dezvoltarii Europene. citeste mai mult.
Concursul de fotografie „Imaginati o lume noua”.


          Comisia Europeana va indeamna sa va „Imaginati o lume noua”… cu ajutorul fotografiei. In cadrul Anului european al creativitatii si inovarii (AECI) 2009, Comisia Europeana a lansat concursul de fotografie „Imaginati o lume noua”. Sunt invitati sa isi exprime creativitatea fotografi profesionisti si amatori de toate varstele din intreaga Uniune Europeana. Un juriu de prestigiu va selecta invingatorii, care vor primi premii constand in echipament fotografic si excursii in orase din Uniunea Europeana. Concursul are un site web: www.imagine2009.eu . Termenul limita pentru prezentarea fotografiilor este 31 august 2009.
         Comisia Europeana invita toti fotografii profesionisti si amatori, studentii in fotografie si pe toti cei talentati sa isi prezinte fotografiile la concursul „Imaginati o lume noua”. Poate participa orice persoana care locuieste intr-un stat membru al Uniunii Europene, intr-o tara candidata sau in Islanda, Liechtenstein sau Norvegia, care impartaseste pasiunea noastra pentru fotografie.Saptamana verde la Bruxelles


          In perioada 23-26- iunie 2009 se desfasoara "Saptamana Verde la Bruxelles" conferinta structurata pe patru teme: Politici UE in ceea ce priveste climatul, Dimensiunea internationala, Conditii de viata in timpul schimbarilor climatice si Viziunea 2050- O societate fara carbon. In timpul conferintei toate sesiunile vor fi difuzate live pe site-ul conferintei. Saptamana verde va include de asemenea o serie de evenimente si sesiuni secundare. citeste mai multProiectarea ecologica a produselor energetice


          Parlamentul European a votat, la 24 aprilie, raportul elaborat de europarlamentarul Magor Imre Csibi (ALDE, Romania) cu privire la stabilirea cerintelor in materie de proiectare ecologica aplicabile produselor cu impact energetic. Parlamentul a solicitat Comisiei Europene sa extinda, in 2012, aplicarea cerintelor de proiectare ecologica la toate produsele. In prezent, cerintele in acest domeniu se aplica numai produselor consumatoare de energie, precum echipamentele electrice si electronice. citeste mai multConcursului de fotografie "Imago Europae"


          Cu ocazia Anului european al Creativitatii si Inovatiei-2009, Centrele Europe Direct din Toscana (Firenze, Grosseto, Livorno, Pisa and Siena), lanseaza cea de a doua editie a concursului de fotografie "Imago Europae", dedicat, de aceasta data, creativitatii urbane.
          Scopul principal al concursului este constientizarea europeana in cat mai multe orase din spatiul UE prin implicarea directa a publicului in descoperirea expresiei creativitatii si inovatiei prin fotografie.
         La acest concurs poate participa orice persoana cu varsta peste 16 ani, rezidenta intr-unul din statele membre UE, inclusiv Croatia, Norvegia, Elvetia, tarile mediteraneene (Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Liban, Maroc, Palestina, Siria, Tunisia si Turcia) si balcanice. Participantii se pot inscrie in concurs cu o singura lucrare. citeste mai mult
         Data limita de inscriere la concurs este 01 iunie 2009, iar formularul de inscriere la concur il puteti descarca de aiciGala multiplicatorilor de informatie europeana
din Regiunea Nord-Vest, editia 2009


          Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord, in parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistrita si Centrul Europe Direct Maramures, organizeaza Gala multiplicatorilor de informatie europeana din Regiunea Nord-Vest, editia 2009.
         Evenimentul isi propune sa sporeasca impactul public al activitatilor de informare pe teme europene prin angajarea multiplicatorilor in schimburi de bune practici si promovarea acestora.
         Gala Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord recunoaste public rezultatele exceptionale in activitatea de comunicare pe teme europene. In competitie se pot inscrie autoritati publice locale, asociatii sau fundatii, universitati, biblioteci, organisme intermediare, retele de informare, grupuri de initiativa, firme de consultanta, sindicate si persoane fizice, mass-media, alti vectori de informare activi din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) a caror proiecte/activitati au fost finalizate in cursul anului 2008, indiferent de perioada de initiere. Proiectele/activitatile inscrise in competitia pentru premiile Galei trebuie sa contina o componenta relevanta de comunicare pe teme europene si sa aiba rezultate cuantificabile si demonstrabile. Premiile vor fi acordate pe 10 sectiuni. Cel mai asteptat premiu este Multiplicatorul anului 2008, care va fi acordat de oaspetele de onoare al Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord, comisarul european pentru multilingvism, dl Leonard ORBAN.
         Termenul limita de inscriere in competitie este 12 mai. Gala de premiere se va desfasura vineri, 15 mai, orele 16,00-19,00 la Casa Matei, strada Matei Corvin, Cluj-Napoca.
         Centrul Europe Direct Bistrita invita multiplicatorii de informatie europeana din judetul Bistrita-Nasaud sa se inscrie in competitie si la Gala din data de 15 mai, asigurand transportul gratuit al acestora la evenimentul de la Cluj. Numarul de locuri este limitat astfel incat se va proceda dupa regula "primul venit, primul servit".
         Mai multe detalii despre competitia pentru premiile Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord puteti gasi pe site-ul http://europedirect.nord-vest.ro
         Pentru detalii suplimentare si inscrierea la Gala festiva, va rugam sa va adresati direct echipei Centrului.
Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Ofiter Informare, Georgina Mare - Ofiter Documentare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail:europedirect@cciabn.roINVITATIE - Conferinta "Antreprenor in Europa"


          Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, structura gazda a Centrului Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Primaria Bistrita si Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud au deosebita onoare de a va invita sa participati vineri, 8 mai 2009, ora 10,00 la Restaurant Coroana de Aur la Conferinta "Antreprenor in Europa", organizata cu ocazia sarbatoririi Zilei Europei si a primei editii a Saptamanii Europene a IMM-urilor. Evenimentul este, de altfel, inscris pe site-ul oficial al Saptamanii europene a IMM-urilor.
         Conferinta vizeaza informarea cu privire la oportunitatile de dezvoltare pe care le pun la dispozitie, in aceasta perioada de criza, instrumentele structurale (FEDR si FSE). Vor fi prezenti reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Organismului Intermediar Program Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca.
         In speranta ca acest eveniment vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra de informare si ca veti raspunde afirmativ acestei initiative, va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra pana cel tarziu in data de 7 mai 2009. Persoane de contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Ofiter Informare, Georgina Mare - ofiter documentare. Agenda EvenimentuluiConcursul national de eseuri
"Cum va imaginati cetateanul european al viitorului?"      


          Pentru a sarbatori 60 de ani de activitate a Consiliului Europei, Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti (BICE) si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) invita elevii/tinerii intre 10-18 ani, viitori cetateni europeni, sa participe la Concursul de eseuri "Cum va imaginati cetateanul european al viitorului", concurs realizat in cadrul Campaniei Consiliului Europei "Europa este mai mult decat credeti/Europe is more than you think". citeste mai multConcursul pentru crearea unui nou logo ecologic pentru produsele din UE
"Cum va imaginati cetateanul european al viitorului?"


          Avand ca scop crearea unui logo ecologic inteligent si creativ, UE ofera viitoarelor talente ale Europei sansa de a crea un design care va fi imprimat pe milioane de ambalaje ale produselor ecologice. Noul logo ecologic al UE va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice pre-ambalate care provin din cele 27 State Membre si care respecta standardele de etichetare. In plus, toate produsele ecologice care nu sunt pre-ambalate si care provin din UE sau care sunt importate din tari terte pot utiliza logo-ul UE in mod voluntar.
         Toti cetatenii UE, inscrisi la o institutie de invatamant superior in domeniul artei sau design-ului situata pe teritoriul UE, sunt incurajati sa participe la aceasta competitie internationala unica de design. Vor fi selectati trei castigatori, iar castigatorul locului intai va primi un premiu in bani in valoare de 6.000 euro. Cei plasati pe locurile doi si trei vor primi 3.500 euro si respectiv 2.500 euro. Data limita de depunere a lucrarilor este de 25 iunie 2009. citeste mai multJocuri si informatii despre mediul inconjurator.


          Vizitati site-ul ce va aduce impreuna cu colegii de clasa sau prietenii mai aproape de a descoperii ce este mediul inconjurator si ce se intampla cu el. Site-ul este impartit in patru domenii principale la care Uniunea Europeana a decis sa se concentreze in urmatorii zece ani, mai exact aer, apa, deseuri si natura. La meniul "Fun and Games" puteti descoperii carti postale, jocuri distractive si filmulete educative pe aceasta tema. citeste mai multProgram de finantare - Intelligent Energy- Europe


          "Energie inteligenta" - este un program al Uniunii Europene pentru finantarea instrumentelor de actiune, in ceea ce priveste imbunatatirea consumului de energie si incurajarea folosirii energiei regenerabile. Obiectivul programului Intelligent Energy - Europe este de a contribui la asigurarea necesarului de energie al Europei intr-o maniera durabila si competitiva, prin:
- imbunatatirea eficientei energetice si utilizarea rationala a resurselor energetice;
- promovarea noilor surse de energie regenerabila si sustinerea diversificarii;
- promovarea eficientei energetice si utilizarea energiilor noi si regenerabile in sectorul de transport.
citeste mai multZiua sanatatii - Initiativa tinerilor


          Comisia Europeana incurajeaza tinerii sa devina parteneri activi in promovarea sanatatii. Astfel adoptarea comportamentului sanatoas, inca de la inceputul vietii poate preveni boli cronice mai tarziu in viata. O stare buna de sanatate este un drum lung pentru asigurarea unui succes productiv in viata. Astfel vizitati conferinta, competitia si blogul pe aceasta temaMathias and Amadou


          Mathias si Amadou, un joc educativ despre dezvoltare si ajutor in Africa! Un joc interactiv pentru rezolvarea diverselor probleme ridicate prin diferite misiuni care au loc pe continentul African. Puteti castiga dreptul de a downloada un album cu muzica africana sau tricouri personalizate. citeste mai multEficientizarea Energiei la Nivel Global- Forum si expozitie      


          In perioada 27-29 Aprilie 2009 la Paris se va desfasura conferinta si expozitia cu tema "Eficentizarea Energiei la Nivel Global 2009". Aceasta intalnire are ca scop schimbul de noi tehnologii, informatii comerciale si politice si de a dezvolta parteneriate, politici si strategii de punere in aplicare la nivel global. citeste mai multTinerii Jurnalisti Europeni 2009      


          In perioada 2 februarie 2009 - 31 mai 2009 tinerii jurnalisti cu varste cuprinse intre 17 - 35 de ani, cetatenii sau rezidenti din cele 27 de state membre ale UE sau in tarile candidate si potential candidate, sunt invitati sa participe in 2009 la concursul Tinerii Jurnalisti Europeni. Mai jos sunt cateva teme sugerate de articole:
* 20 de ani de la caderea Cortinei de Fier: integrarea cu tarile din Europa Centrala si de Est a schimbat fata Europei?
* Cinci ani dupa: impactul aderarii la UE a zece state membre care au aderat in 2004
* Cautarea pentru aderarea la UE: de ce este cruciala perspectiva UE pentru Balcanii de Vest si Turcia?
* Aderare la UE a noilor state membre: bun pentru UE sau bun pentru tarile aderante.
* Ce inseamna pentru tine si tara dumneavoastra apartenenta la UE? citeste mai multConferinta internationala I-ESA China 2009      


          In perioada 20-22 Aprilie 2009 va avea loc la Beijing - China conferinta cu tema "Software si Aplicatii de interoperabilitate pentru intreprinderi", conferinta ce vrea sa vina in sprijinul tuturor celor interesati de legaturile interne si externe dintr-o organizatie (pateneri, clienti, furnizori, cetateni...) in ceea ce priveste capacitatea de a interactiona si a schimba informatii.citeste mai multFotograf pentru o zi la Parlamentul European!     


         Anul trecut, Parlamentul European a lansat un nou proiect intitulat "Fotograf pentru o zi la Parlamentul European", care se adreseaza tuturor fotografilor amatori sau profesionisti, pasionati de teme europene actuale. Fotografiile castigatoare sunt alese atat datorita calitatilor fotografice, cat si datorita modalitatii de ilustrare a temei lunare. citeste mai multConferinta "Apele Europene"     


         Anul 2009 este cel mai importat in ceea ce priveste politica apelor UE. Pana la sfarsitul anului trebuie sa fie stabilit primul plan de gestionare a bazinelor hidrografice, asfel incat pana in 2015 toate apele Uniunii Europene sa ajunga la un nivel calitativ foarte bun. Astfel in perioada 2-3 aprilie 2009 se va desfasura cea de-a 2-a Conferinta "Apele Europene" la Brussel ce are ca scop atragerea atentiei si implicarea activa asupra planului de gestionare a bazinelor hidrografice pentru cetateni si alte persoane interesate. citeste mai mult"ENERGIA-Haideti sa o salvam"     


         "ENERGIA-Haideti sa o salvam" este un film de desene animate clasic, care reda partile bune si cele rele ale comportamentului uman in ceea ce priveste consumul de energie. Pe parcursul a 3 minute si 40 de secunde va puteti bucura de metodele prin care puteti economisi energie si sfaturi pentru reducerea cheltuielilor. vizualizeaza
         Alte resurse educationale disponibile pe aceasta tema pentru copii intre 7 si 16 ani sau pentru profesori le gasiti aici.DUNAREA -Tur cu bicicleta 2009      


          In perioada 23-27 Iunie 2009 va avea loc Turul Dunarii cu Bicicleta, eveniment organizat si sustinut de Comisia Europeana, Directoratul General pentru Extindere in colaborare cu Federatia Ciclista Europeana. Tururl va urmarii cursul Dunarii, trecand prin Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria si Romania. citeste mai multParticipa la concursul de videofilme dedicat antreprenoriatului european 2009.      


         Uniunea Europeana organizeaza un concurs de videofilme dedicat antreprenoriatului european 2009. Astel pentru toti cei interesati in realizarea unui film video de 3 minute, care sa trateze unul din urmatoarele subiecte: "Spiritul antreprenorial", "Antreprenoriatul inovator", "Antreprenoriatul responsabil", trebuie sa trimiteti filmul dumneavoastra pana cel tarziu in data de 31 martie 2009. Pentru cel mai bun film din fiecare din cele trei categorii, Comisia Europeana va acorda un premiu de 3000 €, al doilea cel mai bun film va primi 2000 € , al treilea cel mai bun va primi 1000 €. Producatorii celor mai bune filme vor fi invitati la ceremonia de deschidere a saptamanii europene a intreprinderilor mici si mijlocii, in data de 6 mai 2009 la Bruxelles, Belgia. citeste mai multCampania "Earth Hour"     


         Pe 28 martie 2009, oameni de peste tot din lume vor stinge lumina timp de o ora. Va fi un eveniment in care se doreste implicarea uni miliard de oameni si mai mult de 1000 de orase, pentru a dovedi ca prin simplul gest de a inchide luminile pentru o ora, impreuna putem sa actionam impotriva schimbarilor climatice.
         Earth Hour 2009 este un apel global la actiune care se adreseaza fiecaruia dintre noi, fiecarei companii si fiecarei comunitati. Un apel la responsabilizare, initiativa si la solidaritate, toate menite sa construiasca un viitor sustenabil.
         Astfel oriunde te-ai afla, Sambata la ora 20.30 stingenti lumina pentru a vota PAMANTUL. citeste mai multZiua Consumatorului European 2009 - a 10-a Aniversare     


         In data de 13 Martie 2009 va avea loc a zecea Aniversare a Zilei Consumatorului European, tema evenimentului fiind "Drepturile Consumatorului", subiect cu importanta cruciala la nivel de consumator si business.citeste mai multRegulament privind roaming-ul in retelele publice de telefonie mobila      


         In data de 04.03.2009 va avea loc o prezentare publica privind roaming-ul in retelele publice de telefonie mobila in interiorul Comunitatii si a directivei privind un cadru de reglementare comun pentru retelele si serviciile de comunicatii electronice. citeste mai multPrimii pasi in debirocratizarea accesarii fondurilor structurale                                 


         Avizul Natura 2000 nu mai este solicitat in faza de depunere a cererii de finantare pentru proiectele POR.
         Guvernul a emis o ordonanta de urgenta (164/2008) prin care abroga articolul 52 alin. (4) din OUG 195/2005, conform caruia "Pentru orice proiect finantat din fonduri comunitare este necesara obtinerea avizului Natura 2000."
         Declaratia Natura 2000 se va solicita numai in cazul proiectelor majore, asa cum sunt acestea definite prin Regulamentul Consiliului nr. 1083/2006, respectiv pentru proiectele din alte sectoare decat protectia mediului, al caror cost total depaseste 50.000.000 euro, precum si in cazul proiectelor propuse a fi implementate in arii naturale protejate de interes comunitar. Pentru acest tip de proiect se va solicita prezentarea avizului Natura 2000 in etapa precontractuala, de vizita la fata locului, se explica intr-o nota emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor.
         Conform noii OUG "avizul Natura 2000 reprezinta actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, care contine concluziile evaluarii adecvate si prin care se stabilesc conditiile de realizare a planului sau proiectului din punctul de vedere al impactului asupra ariilor naturale protejate de interes comunitar, incluse sau care urmeaza sa fie incluse in reteaua ecologica Natura 2000"    sursavizualizati -> ARHIVA 2008
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania