Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

February 2020
SunMonTueWedThuFriSat
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale: Testul de maturitate al României în Europa
Publicat la 01/07/19 10:34AM in EuropeDirect - 1/52/53/54/55/5 - (0)Comentarii

Ne pregătim să predăm ștafeta Președinției Consiliului UE după șase luni intense, în care interesul european a fost etalonul succesului unuia dintre cele mai importante proiecte de țară ale României. A fost un prim mandat complex și ambițios, unic și ciclic în același timp. Pe 1 ianuarie 2019, România a plecat la drum cu o promisiune, ca va acționa, în calitate de Președinție a Consiliului UE, ca un veritabil mediator imparțial, pentru a genera soluții în vederea avansării agendei europene. Multe dintre rezultatele foarte bune ale Președinției noastre se datorează, în primul rând, capacității noastre de a ne păstra rezerva de neutralitate

Succesul Președinției române la Consiliul UE este confirmat de cifre și întregit de curajul revenirii la misiunea autentică a unei Președinții rotative – efortul de a acționa dincolo de interesul național și de a livra rezultate în beneficiul tuturor cetățenilor Uniunii. Dimensiunea cuantificabilă, despre care am vorbit des în ultima perioadă – recordul celor 90 de dosare legislative închise, obținerea de majorități calificate pentru avansarea unor proiecte sensibile și stagnante, pregătirea Uniunii Europene pentru orice fel de deznodământ al procesului Brexit sau obținerea unor angajamente ferme pentru parcursul european al Balcanilor de Vest – este vizibilă și apreciată la scară europeană. Președinția noastră a susținut convergența și coeziunea în Europa, avansând dosare pe teme precum piața unică digitală, directiva pentru gazele naturale, Uniunea bancară. A pledat pentru condiții de muncă transparente și previzibile și pentru emisii reduse de CO2. A acționat ferm pentru combaterea dezinformării și asigurarea de alegeri libere și corecte. A contribuit la obiectivul unei Europe mai sigure, prin promovarea unor dosare care îmbunătățesc securitatea cărților de identitate sau care întăresc poliția de frontieră și garda de coastă la nivel european. Însă, dincolo de acestea, Președinția României la Consiliul UE a fost și despre curaj, responsabilitate și asumare politică.

Pe parcursul celor șase luni la conducerea Consiliului UE, România a contribuit în mod cert, prin acțiuni concrete, la consolidarea Uniunii Europene, un proiect care rămâne vital pentru bunăstarea și siguranța continentului nostru. La finalul acestui mandat, România și-a întărit profilul la nivel european, devenind o voce mai puternică, credibilă, relevantă. Acest parcurs va continua și după încheierea Președinției, pentru că deja Romania are maturitatea instituțională și politică necesară pentru a îndeplini cu succes orice alt proiect major de țară. 2004 – aderarea României la NATO, 2007 – aderarea României la Uniunea Europeană, 2019 – prima Președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Acestor repere din istoria noastră recentă li se vor adăuga, în viitor, și altele. Urez succes colegilor finlandezi care, începând de la 1 iulie 2019, ne vor lua locul la masa Consiliului, o Președinție de succes, putere de negociere, reziliență și creativitate, pe parcursul următoarelor șase luni. Noi, românii, vom reveni în fruntea Consiliului UE peste mai mult de un deceniu, cu speranța de a ne depăși performanțele primului mandat, a declarat George Ciamba, la predarea stafetei presedentiei UE. A fost un mandat de succes, în care România a dovedit că este puternic atașată valorilor europene și a acționat pentru consolidarea proiectului european, pentru o Uniune a cetățenilor, a libertăților, a eforturilor și a capacităților noastre conjugate. În cele șase luni de mandat, am dovedit eficiență, promptitudine și profesionalism, având în vedere că Președinția României la Consiliul UE s-a derulat într-un context complex și dinamic, marcat de alegerile europene, dar și de evoluțiile legate de Brexit, de un mediu internațional în permanentă schimbare. Președinția Consiliului Uniunii Europene a avut pentru România o semnificație deosebită, care a condus la rezultate semnificative atât pentru noi, ca stat membru, cât și pentru Uniunea Europeană în ansamblul său.


Citeste mai mult
Adauga comentariu
Name
Email/URL

Comment

 Go backvizualizati -> ARHIVA STIRI 2010
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania