Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

May 2019
SunMonTueWedThuFriSat
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale: Planul de investitii pentru Europa: BEI si Garanti Bank îsi unesc fortele pentru a sprijini firmele conduse de femei în Romania
Publicat la 11/01/19 11:44AM in EuropeDirect - 1/52/53/54/55/5 - (0)Comentarii

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda Garanti Bank Romania un împrumut în valoare de 22,3 milioane EUR pentru a sprijini firmele din Romania. Din valoarea împrumutului, 5 milioane EUR se aloca femeilor antreprenoare, suma care va fi suplimentata cu 5 milioane EUR din partea Garanti Bank. Aceasta tranzactie este sprijinita de Fondul european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investitii pentru Europa, numit si „Planul Juncker”.

- Prima transa a împrumutului BEI dedicat femeilor antreprenoare din UE

- Se preconizeaza ca aproximativ 260 de IMM-uri si întreprinderi cu capitalizare medie vor beneficia de valoarea totala a împrumutului, care va sprijini 6 100 de locuri de munca

- Prima operatiune cu Garanti Bank ridica la 16 numarul institutiilor de finantare partenere din Romania

Aceasta transa inovatoare a împrumutului va oferi acces la o sursa de finantare mai favorabila pentru femeile antreprenoare care reprezinta întreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si întreprinderi cu capitalizare medie. Pentru a avea acces la aceste împrumuturi, întreprinderile trebuie sa fie detinute în proportie de peste 50 % de una sau mai multe femei, ori sa fie detinute în proportie de 26 % pana la 50 % de una sau mai multe femei, iar functia de director general, director administrativ sau director financiar sa fie detinuta de o femeie.

Promovarea egalitatii de gen si a diversitatii face parte din obiectivul BEI de a garanta ca proiectele pe care le finanteaza sunt în beneficiul tuturor membrilor comunitatii. Aceasta operatiune, primul împrumut intermediat al BEI în UE care sprijina în mod specific antreprenoarele, va sustine participarea femeilor ca actori economici esentiali si este în conformitate cu Strategia BEI privind egalitatea de gen si emanciparea economica a femeilor.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: „Ma bucur foarte mult ca Planul Juncker acorda o mana de ajutor femeilor antreprenoare din Romania, asistandu-le sa îsi exprime talentele si sa îsi transforme ideile în proiecte concrete. Emanciparea femeilor si punerea la dispozitia acestora a mijloacelor financiare de care au nevoie pentru a reusi vor aduce beneficii directe economiei Romaniei. Salut acest nou acord si sper sa vad multe astfel de acorduri încheiate în viitor.”

Vicepresedintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: „Acest proiect inovator sprijinit de Planul de investitii pentru Europa permite BEI, pentru prima data în UE, sa ofere un împrumut dedicat sprijinirii investitiilor realizate de antreprenoare. Femeile antreprenoare sunt o sursa importanta de dezvoltare economica si pot contribui mai substantial la cresterea economica daca au un acces mai bun la finantare”.

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank a declarat: „Spiritul antreprenorial este un motor important care a contribuit la dezvoltarea economiei romanesti. Garanti Bank este un sustinator activ al antreprenorilor în general si al femeilor antreprenoare în special. Vom continua sa fim un partener solid pentru clientii nostri si sa oferim cele mai bune optiuni de finantare, sprijinind cresterea durabila. Acest nou parteneriat cu BEI înglobeaza asistenta continua pentru emanciparea economica a femeilor în Romania. Suntem încantati sa semnam acest nou acord si sa ne reiteram angajamentul pe termen lung fata de comunitatea de afaceri din Romania”.

Pentru informatii suplimentare, consultati pagina 

https://ec.europa.eu/romania/news/20190901planul-de-investitii-pentru-europa-bei-garanti-bank_ro .

Informatii preluate de pe Website-ul Reprezentantei CE în Romania.


Citeste mai mult
Adauga comentariu
Name
Email/URL

Comment

 Go backvizualizati -> ARHIVA STIRI 2010
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania