Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

April 2019
SunMonTueWedThuFriSat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale: Comisia lanseaza SELFIE pentru a sprijini predarea si ├«nvatarea digitala ├«n scoli
Publicat la 25/10/18 01:41PM in EuropeDirect - 1/52/53/54/55/5 - (0)Comentarii

Comisia Europeana a prezentat astazi, 25 octombrie, un nou instrument care vine în sprijinul tuturor scolilor din UE, precum si din Rusia, Georgia si Serbia. Acesta poate fi folosit la evaluarea modului în care tehnologiile digitale sunt utilizate în procesele de predare si învatare. În UE, SELFIECautati traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) va fi pus la dispozitia a 76,7 milioane de elevi si cadre didactice din 250.000 de scoli pe baza de voluntariat.

Instrumentul digital a fost lansat în 24 de limbi ale UE si vor urma si alte versiuni lingvistice. Orice scoala interesata (din învatamantul primar, secundar si profesional) poate sa se înscrie pe platforma SELFIE si sa utilizeze instrumentul în cadrul scolii.Obiectivul Comisiei este de a implica 1 milion de elevi, cadre didactice si directori de scoli pana la sfarsitul anului 2019.

Înainte de a lansa instrumentul SELFIE, în cursul vizitei sale la liceul IX Klementyna Hoffmanowa din Varsovia, Polonia, Tibor Navracsics, comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport, a declarat:„SELFIE poate ajuta scolile noastre sa integreze tehnologiile în procesul de predare si învatare, într-o maniera avizata si cuprinzatoare. Reunind opiniile directorilor de scoli, ale cadrelor didactice si ale elevilor, acesta poate juca un rol important pentru ca învatamantul din Europa sa devina adaptat erei digitale. Sunt convins de faptul ca SELFIE ne va ajuta sa consolidam competentele digitale ale europenilor. El este esential daca dorim sa oferim tuturor posibilitatea de a profita de oportunitatileunor economii globalizate, bazate pe cunoastere. Si este indispensabil pentru a construi societati în care cetatenii sunt utilizatori încrezatori si critici ai noilor tehnologii, mai degraba decat consumatori pasivi ai acestora.”

SELFIE constituie una dintre cele 11 initiative ale Planului de actiune pentru educatia digitalaCautati traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• prezentat de Comisie în ianuarie anul acesta. Planul de actiune vizeaza stimularea competentelor digitale în Europa si promovarea utilizarii inovatoare a tehnologiilor digitale în procesele de predare si învatare.

Cum functioneaza SELFIE

Odata ce o unitate de învatamant decide sa utilizeze SELFIE, elevii, directorii scolii si cadrele didactice reflecta asupra unei serii de afirmatii scurte pentru a evalua daca tehnologiile sunt utilizate în procesele de predare si învatare. Instrumentul este modular, iar scolile pot alege dintr-o serie de afirmatii optionale si adauga pana la opt întrebari individualizate pentru a se adapta necesitatilor si prioritatilor lor respective. Afirmatiile necesita între 20 si 30 de minute pentru a fi completate. În continuare, scoala primeste un raport individualizat continand rezultatele. Raportul scolar SELFIE poate fi apoi utilizat pentru un dialog cu comunitatea scolara, în vederea definirii masurilor de ameliorare a utilizarii tehnologiilor digitale pentru ameliorarea procesului de învatare. Acesta ar putea include, de exemplu, formarea specifica a cadrelor didactice sau acordarea de sprijin pentru elevi în chestiuni precum siguranta online. Toate raspunsurile la SELFIE sunt anonime si nu se colecteaza date personale. Datele nu vor fi utilizate pentru clasificarea scolilor sau a sistemelor de învatamant.

Etapele urmatoare

Instrumentul SELFIE este deja disponibil în scolile din Serbia si, de la începutul anului viitor, el va fi pus la dispozitie în toate tarile din regiunea Balcanilor de Vest. Prima conferinta privind SELFIE va fi organizata la Madrid la 4-5 aprilie 2019 în parteneriat cu Ministerul Educatiei din Spania. Evenimentul va reuni scoli care utilizeaza instrumentul din toata Europa, ale caror experiente si feedback vor fi utilizate pentru a continua îmbunatatirea acestuia.

Comisia va elabora, de asemenea, materiale ajutatoare pentru scoli pentru a le ajuta sa ia masurile necesare în vederea sporirii utilizarii de catre acestea a tehnologiilor digitale, dupa ce acestea au completat SELFIE. Comisia exploreaza, de asemenea, sinergiile potentiale cu retelele existente de cadre didactice si de scoli, în special eTwinning, o platforma online sustinuta de programul Erasmus+, care a devenit cea mai vasta retea mondiala de cadre didactice.

Context

Lansarea are loc astazi la un liceu din Varsovia, unde comisarul Navracsics participa, de asemenea, la conferinta anuala eTwinning(link is external). Comisarul Navracsics si ministrul polonez al educatiei, Anna Zalewska, viziteaza liceul pentru a se întalni cu elevii si cadrele didactice si a constata în ce mod integreaza liceul respectiv tehnologiile în procesul de învatare.

Comisia a contribuit la elaborarea instrumentului SELFIE în parteneriat cu ministerele de învatamant si cu o comunitate de experti în domeniul educatiei digitale din întreaga Europa. Institutiile partenere includ Fundatia Europeana de FormareCautati traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••, Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale (CEDEFOP) si Institutul pentru tehnologiile informatiilor în domeniul educatiei al UNESCO.

O prima versiune a instrumentului a fost testata anul trecut în 650 de scoli din 14 tari. Acest instrument pilot a generat 67 000 de observatii referitoare la modul în care instrumentul poate fi simplificat s îmbunatatit în continuare - feedback care a fost integrat în versiunea lansata astazi.

Informatii preluate de pe Website-ul Reprezentantei CE în Romania.


Citeste mai mult
Adauga comentariu
Name
Email/URL

Comment

 Go backvizualizati -> ARHIVA STIRI 2010
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania