Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

March 2019
SunMonTueWedThuFriSat
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale: Noi avantaje pentru consumatori în UE
Publicat la 12/04/18 09:23AM in EuropeDirect - 1/52/53/54/55/5 - (0)Comentarii

Pachetul de propuneri „Noi avantaje pentru consumatori”, prezentat de Comisia Europeana miercuri, 11 aprilie, este menit sa garanteze faptul ca toti consumatorii europeni beneficiaza pe deplin de drepturile conferite de legislatia Uniunii. Acestea vor permite unor entitati calificate sa introduca actiuni de reprezentare în numele consumatorilor si vor conferi autoritatilor de protectie a consumatorilor din statele membre competente consolidate pentru aplicarea de sanctiuni. Totodata, ele vor extinde protectia acordata consumatorilor în mediul on-line si vor clarifica faptul ca legislatia UE interzice practicile de comercializare a produselor cu dublu standard de calitate, care induc în eroare consumatorii.

Comisarul european Věra Jourová, responsabil pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, a declarat:„Într-o lume globalizata în care marile societati comerciale au un avantaj imens în fata consumatorilor individuali, trebuie sa echilibram balanta. Actiunile de reprezentare, în acceptiunea europeana a conceptului, vor duce la mai multa echitate pentru consumatori, nu la mai multa munca pentru cabinetele de avocatura. Totodata, sanctiunile mai severe legate de cifra de afaceri anuala a companiilor vor oferi în sfarsit autoritatilor de protectie a consumatorilor mijloace pentru a-i pedepsi aspru pe cei care triseaza. A trisa nu poate fi rentabil.

Printre rezultatele asteptate se numara:

  • consolidarea drepturilor consumatorilor în mediul on-line, prin asigurarea unei transparente mai mari în acest mediu, inclusiv în ce priveste rezultatele cautarilor pe platformele online, dar si noi drepturi ale consumatorilor pentru serviciile digitale „gratuite”;
  • punerea la dispozitia consumatorilor a unor instrumente prin care sa se asigure ca le sunt respectate drepturile si sa obtina despagubiri, cum ar fi actiunile de reprezentare si o mai buna protectie împotriva practicilor comerciale neloiale;
  • introducerea unor sanctiuni eficace pentru încalcarile legislatiei UE privind protectia consumatorilor;
  • abordarea produselor de consum cu dublu standard de calitate, o prima masura fiind actualizarea Directivei privind practicile comerciale neloiale;
  • conditii îmbunatatite pentru companii, prin eliminarea sarcinilor administrative inutile si mai multa flexibilitate în comunicarea comerciantilor cu consumatorii.

Etape urmatoare

Propunerile Comisiei vor fi discutate de Parlamentul European si de Consiliul UE.

Context

Pachetul „Noi avantaje pentru consumatori” include douăpropuneri de directive:

- o propunere de modificare a multor directive, si anume a Directivei privind clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii, a celei privind protecția consumatorului, a celei privind practicile comerciale neloiale si a celei privind drepturile consumatorilor;

- o propunere privind acțiunile de reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor și de abrogare a Directivei 2009/22/CE privind acțiunile în încetare. 

Acesta a fost însotit de o comunicare ce include un plan de acțiune pentru dezvoltarea și consolidarea acțiunilor coordonate de asigurare a respectării legislației între autorități, precum și a cooperării lor internaționale cu autoritățile țărilor care sunt principalii parteneri comerciali ai UE.

De asemenea, a fost publicat un studiu privind transparența platformelor on-line, ce sprijinăpropunerile din pachet pe partea referitoare la piețele din mediul virtual. 

Informatii preluate de pe Website-ul Reprezentantei CE în Romania.


Citeste mai mult
Adauga comentariu
Name
Email/URL

Comment

 Go backvizualizati -> ARHIVA STIRI 2010
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania