Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

September 2018
SunMonTueWedThuFriSat
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale: Comisia Europeana si-a adoptat pozitia pentru Summitul la nivel Mondial in domeniul Umanitar din 2016
Publicat la 04/09/15 09:21AM in Altele, EuropeDirect - 1/52/53/54/55/5 - (0)Comentarii

Comisia Europeana si-a adoptat documentul de pozitie pentru Sumitul la nivel Mondial in domeniul Umanitar din 2016, lansand un apel public pentru “un parteneriat global pentru actiuni umanitare eficace”.

Comunicarea “Spre Sumitul la nivel Mondial in domeniul Umanitar: Un parteneriat global pentru actiune principiala si eficace” contureaza clar viziunea strategica a Uniunii Europene pentru redimensionarea actiunilor umanitare inainte de Sumitul la nivel Mondial in domeniul Umanitar din 2016.

Mesajul de baza al Comisiei este orientat spre construirea si consolidarea parteneriatelor globale in vederea avansarii spre obiectivele comune de salvare a vietilor, prevenirea si atenuarea suferintei si mentinerea demnitatii umane.

“Sumitul la nivel Mondial in domeniul Umanitar se desfasoara intr-o perioada critica in care numarul oamenilor care sufera din cauza consecintelor conflictelor si dezastrelor naturale creste constant. Abordarile viitoare in domeniul umanitar vor trebui sa se adapteze noilor realitati, asa ca trebuie sa fim curajosi in gandire si sa actionam decisiv in parteneriat. Sumitul trebuie sa concluzioneze cu claritate si in mod concret idei de ajutorare a oamenilor care au nevoie de o mai buna asistenta” a declarat Christos Stylianides, Comisarul european pentru ajutor umanitar si managementul crizei.

Comisia Europeana recomanda astfel 7 arii de actiune incluse sub doua prioritatii generale:

-Prioritatea I (Actiuni umanitare principiale):

            1. Reafirmarea valorilor care stau la baza ajutorului umanitar si asumarea mijloacelor de actiune;

            2. Asigurarea accesului la asistenta;

            3. Protectia – element central al actiunilor de raspuns in domeniul umanitar;

-Prioritatea II (Actiuni umanitare eficace):

            4. Un parteneriat global cu privire la notiunile de baza ale eficientei ajutorului umanitar;

            5. Parteneriate cu actorii de la nivel local, national si regional: principiul subsidiaritatii si al solidaritatii;

            6. Parteneriate cu donatorii, sectorul privat, organizatii de caritate, fundatii si organizatii insarcinate cu punerea in aplicare pentru o finantare in scop umanitar eficienta si suficienta;

            7. Parteneriatul cu actorii din domeniul dezvoltarii;

 

Context

Lumea a vazut o crestere fara precedent a crizelor umanitare in ultimii 25 de ani, aproape 80 de milioane de oameni avand in prezent nevoie de asistenta umanitara datorita conflictelor, dezastrelor naturale, si fragilitatii sociale si economice. Numarul de persoane stramutate fortat a ajuns de altfel la aproape 60 de milioane, cea mai mare cifra inregistrata de la Cel De-al Doilea Razboi Mondial. Avand in vedere nivelul crizelor inregistrate astazi si al dezastrelor, finantarea necesara pentru acoperirea nevoilor umanitare nu poate tine pas cu cererea, in ciuda contributiilor record ale donatorilor.

Pentru a raspunde in fata acestor tendinte alarmante, Secretarul General al Natiunilor Unite a cerut ca un Sumit la nivel mondial privind domeniul Umanitar sa aiba loc in perioada 23-24 mai 2016 la Istanbul. Acest sumit va oferi comunitatii globale o oportunitate unica de a stabili un consens international care sa reafirme principiile ajutorului umanitar si sa consolideze actiuniile umanitare. Spre deosebire de alte intalniri internationale, Summitul din 2016 este unul extrem de complex, implicand guverne, donatori, organizatii de implementare, sectorul privat si reprezentanti ai populatiilor afectate si propunand dezvoltarea unor noi mecanisme de colaborare intre acesti diversi actori pentru indeplinirea obiectivului comun de salvare a vietilor si atenuare a suferintei.

Uniunea Europeana si Statele Membre joaca un rol de lider in relatiile globale din domeniul umanitar. Acestea nu sunt doar donatori umanitari majori, ci joaca si un rol cheie in elaborarea politicilor din acest domeniu, avand o experienta foarte mare in acest sens. UE si Statele Membre se asteapta ca multe entitati participante sa contribuie la succesul sumitului.


Citeste mai mult
Adauga comentariu
Name
Email/URL

Comment

 Go backvizualizati -> ARHIVA STIRI 2010
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania