Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

January 2020
SunMonTueWedThuFriSat
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale:  Peste 90 de companii au participat miercuri 12 februarie la Reuniunea de Afaceri Romano-Palestiniana
Publicat la 18/02/14 10:04AM in Activitati, Afaceri, Latest news, Seminarii - 1/52/53/54/55/5 - (0)Comentarii

Intensificarea relatiilor economice si comerciale si valorificarea oportunitatilor de cooperare romano-palestiniene, aflate si pe agenda celei de a doua sesiuni a Comitetului Interguvernamental Romano – Palestinian, au reprezentat obiectivele organizarii Forumului oamenilor de afaceri romani si palestinieni de catre Camera de Comert Nationala a Romaniei. La lucrarile Forum-ului au participat oameni de afaceri palestinieni, care au insotit la Bucuresti delegatia oficiala palestiniana, condusa de E.S. Ministrul Afacerilor Externe al Palestinei, Domnul Raid Al-Malki, alaturi de reprezentanti ai comunitatii de afaceri palestiniene din tara noastra si ai firmelor romanesti interesate de dezvoltarea comertului bilateral.

Forumul de Afaceri Romano-Palestinian a fost onorat de prezenta Ministrului Afacerilor Externe roman, Domnul Titus Corlatean, si a omologului sau palestinian, alaturi de o importanta delegatie de Ministri si de Ambasadorul Statului Palestina la Bucuresti, Domnul Ahmud Bader Ibrahim Aqel. Cei doi Ministri ai Afacerilor Externe au salutat evolutia ascendenta inregistrata in relatiile bilaterale din ultimii ani, materializata prin schimburile frecvente de vizite la nivel inalt si semnarea, cu prilejul celei de a doua sesiuni a Comitetului Interguvernamental Romano – Palestinian, a unor documente juridice, menite sa aprofundeze cooperarea bilaterala in domeniile politico-diplomatic, consular si economic.

            „Din cauza decalajelor internationale, mediul antreprenorial se afla in aceasta perioada pe un taram incert. In acest context, Camerele de Comert sunt un excelent partener pentru mediul public si privat, ce ofera alternative viabile de dezvoltare economica si creeaza un spatiu efectiv de colaborare si un mediu dinamic pentru oamenii de afaceri", a aratat in deschiderea evenimentului Vicepresedintele CCIR, Domnul Sorin Dimitriu, Presedintele CCI Bucuresti, care a transmis participantilor mesajul E.S. Presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei, Domnul Mihail M. Vlasov. Forumul, aflat la a doua editie, reprezinta „o punte de legatura intre cele doua comunitati de afaceri” si deschide calea catre valorificarea oportunitatilor de dezvoltare a afacerilor bilaterale in cele doua state, cat si pe terte piete, a subliniat in continuare reprezentantul Sistemului Cameral, asigurand oamenii de afaceri prezenti de sustinerea efectiva oferita prin serviciile camerale. 

Cu ocazia Forumului s-a finalizat Acordul de cooperare intre Camera de Comert Nationala a Romaniei si Federatia Palestiniana a Camerelor de Comert, Industrie si Agricultura si s-a initiat Acordul de constituire a Consiliului de Afaceri Romano - Palestinian.

Romania poate deveni o sursa constanta de importuri pentru comunitatea de afaceri palestiniana prin oferta din domeniul energiei, echipamentelor energetice, IT, materiale de constructii, vehicule, utilaje de constructii, mobila, textile sau produse alimentare, a declarat la randul sau E.S. Ministrul Afacerilor Externe, Domnul Titus Corlatean, care a recomandat apoi cateva din domeniile de activitate de interes major pentru companiile din cele doua tari: infrastructura, turismul, lucrari publice, industrie, agricultura, sanatate, ordine publica. „Incurajam oamenii de afaceri romani si palestinieni sa fructifice oportunitatile create si sa le transforme in fapte, in realitati economice", a adaugat oficialul roman.

„Guvernul palestinian este deschis pentru parteneriatul cu sectorul privat si vom acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea sectorului privat, pentru ca nimic nu poate prospera fara contributia sectorului privat”, a punctat in continuare E.S. Ministrul Afacerilor Externe palestinian, Domnul Raid Al-Malki, care si-a exprimat speranta ca pe viitor relatiile bilaterale romano-palestiniene se vor intensifica.

Partea a doua a Forumului a cuprins o sesiune de intalniri bilaterale, in cadrul careia oamenii de afaceri din  cele doua tari au discutat despre proiecte concrete. 

Pentru detalii suplimentare va rugam sa contactati Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Compartiment Promovare si Programe, telefon/fax 0263-230640, e-mail: marketing@cciabn.ro


Citeste mai mult
Adauga comentariu
Name
Email/URL

Comment

 Go backvizualizati -> ARHIVA STIRI 2010
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania