Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_twitter.png

 Activitaţi 

a79c0747-121a-4638-928c-173519858a98.jpg
Cursul de comunicare „Tineri pentru Europa”
Tineri liceeni și studenți pasionați de comunicare au participat, în zilele de 17 și 24 noiembrie 2018, la cursul „Tineri pentru Europa”, organizat de Centrul Europe Direct Bistrița. Sub îndrumarea Dorei Baba, manager „Scenica”, participanții au dialogat privind importanța implicării civice a tinerilor și au învățat cum să construiască o campanie de comunicare prin care să încurajeze elevii și studenții să participe la viața democratică a propriilor comunități și la votul pentru Parlamentul European de anul viitor.
Citeste mai mult.
14cb3ab1-d27a-4ef4-9884-9a29806ad87e.jpg
Trainingul pentru jurnaliști „Agenda cetățenilor și Alegerile pentru Parlamentul European din 2019”
Centrele Europe Direct din Bistrița, Maramureș și Vâlcea a organizat, în perioada 22-24 noiembrie, la Dănești (județul Maramureș), un nou training dedicat jurnaliștilor. Obiectivul central al activității a fost de a facilita accesul jurnaliștilor la informații de ultimă oră legate de activitățile instituțiilor europene, cu accent pe Alegerile pentru Parlamentul European din anul 2019 și viitorul Europei, precum și facilitarea schimbului de opinii și idei între jurnaliști din județe și regiuni diferite.
 Citeste mai mult.
14cb3ab1-d27a-4ef4-9884-9a29806ad87e.jpg
Echipa Europe Direct Bistrița, în dialog cu tinerii Liceului Creștin „Logos” Bistrița
La 27 noiembrie, Centrul Europe Direct Bistrița a vizitat Liceul Creștin Logos Bistrița. În cadrul activităților organizate cu ocazia vizitei, elevii de liceu din clasele a XI-a și a XII-a au putut afla, de la experții Centrului, mai multe informații privind oportunitățile oferite de Corpul European de Solidaritate și Programul DiscoverEU, precum și privind importanța participării la votul pentru Parlamentul European din anul 2019.
Citeste mai mult.
7f1a4257-be98-4bd4-aa05-816f8e381552.jpg
Oportunitățile de finanțare și de implicare în procesul democratic, discutate cu antreprenorii din județ
Antreprenori și viitori antreprenori din județul Bistrița-Năsăud au participat, la 18 decembrie, la un nou dialog organizat la sediul Centrului Europe Direct Bistrița. În cadrul activității au fost discutate modalitățile prin care cetățenii în pot face vocea auzită, în contextul pregătirii Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, iar cei interesați au putut afla noutăți de ultimă oră legate de oportunitățile de finanțare a inițiativelor antreprenoriale.
Citeste mai mult.
4e2c3d6d-4f3e-4d0c-8f12-741521b7d649.png
Comisia Europeană: Sprijin pentru internet gratuit în 224 de localități din România

Comisia Europeană a anunțat, la 7 decembrie, municipalitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul „WiFi4EU”. 224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless. În total au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga UE, care vor beneficia de finanțare.
Citeste mai mult.

Investiții de 405 miliarde de euro din fondurile structurale și de investiții europene

Conform unui raport publicat la 19 decembrie 2018, până în octombrie 2018, aproape două treimi din bugetul fondurilor structurale și de investiții europene pentru perioada 2014-2020 erau angajate pentru proiecte concrete. Până la sfârșitul anului 2017, 1 milion de întreprinderi, dintre care 74 000 de întreprinderi nou-înființate, au beneficiat de sprijin pentru extindere, inovare, lansare de noi produse și creare de locuri de muncă. În total, au fost selectate 1,7 milioane de proiecte de investiții pentru a beneficia de sprijin din partea UE în întreaga Europă, pe lângă cei 2,7 milioane de beneficiari din cadrul programelor de dezvoltare rurală.”
Citeste mai mult.

Planul de investiții pentru Europa: Extinderea infrastructurii de transport de gaze naturale din România

La 18 decembrie 2018, Banca Europeană de Investiții a aprobat un împrumut de 50 de milioane euro pentru finanțarea unei conducte care leagă resursele de gaze nou identificate din Marea Neagră de rețeaua națională și cea europeană de transport de gaze. Bulgaria, România, Ungaria și Austria vor beneficia de noua conexiune.
Citeste mai mult.
 

Comisia Europeană: Recomandări prietenoase cu mediul, dar și cu bugetele românilor

Campania "Economie la energie", desfășurată de Comisia Europeană în 2018, a ajuns la milioane de români. Adulții au aflat cum pot economisi bani fără a afecta confortul locuinței, iar copiii au descoperit, într-un mod interactiv, ce este consumul responsabil de energie. Mai puțină energie consumată nu înseamnă doar facturi mai mici, ci și un mediu înconjurător mai puțin poluat!
Citeste mai mult.
 

Acordul comercial UE-Japonia, în vigoare din 2019!

Acordul bilateral de parteneriat economic al UE cu Japonia va intra în vigoare în 1 februarie 2019, după ce a fost ratificat de forurile legislative ale celor două părți. Va fi creată o zonă de liber schimb cu 635 milioane locuitori, care va reprezenta o treime din PIB-ul mondial. De pe urma acordului vor beneficia și companiile din România care exportă către Japonia.
Citeste mai mult.
 

Programul Operațional Competitivitate: Sprijin sporit pentru IMM-urile din domeniul tehnologiei informațiilor (IT)

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat, la 13 decembrie, modificarea Programului Operațional Competitivitate (POC). Modificările vizează adaptarea la evoluțiile din domeniului IT, acordarea unui sprijin crescut IMM-urilor din acest domeniu, precum și actualizarea strategiei pentru investițiile în domeniul cercetării.
Citeste mai mult.
 

Programul Operațional Infrastructură Mare - Un nou impuls proiectelor de infrastructură

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat, la 14 decembrie 2018, modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care vor fi alocate mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanță majoră pentru România, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii. Concret, prin această decizie, rata de cofinanțare europeană crește de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), a celei de metrou, precum și a celor de transport multimodal.
Citeste mai mult.
 

Vești bune pentru consumatorii online: Adio geoblocking!

Începând de la 3 decembrie 2018, consumatorii online nu vor mai fi discriminați pe motive de naționalitate sau loc de reședință. Regulamentul UE privind geoblocarea, intrat în vigoare, va ridica restricțiile și va facilita comerțul electronic în beneficiul consumatorilor și companiilor prin normalizarea accesului la prețuri, vânzări și condiții de plată.
Citeste mai mult.


Copyright © 2018 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro