Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_twitter.png

 Activitaţi 

a79c0747-121a-4638-928c-173519858a98.jpg
Centrul Europe Direct Bistrita si-a prezentat Planul de actiune pentru anul 2018
 
La 14 februarie 2018 a avut loc Conferinta de presa pentru lansarea planului de actiune al Centrului Europe Direct Bistrita pentru anul 2018. In cadrul evenimentului au fost prezentate prioritatile de comunicare ale Centrului pentru anul acesta, obiectivele stabilite si actiunile planificate pentru a raspunde cat mai bine nevoilor de informare europeana ale cetatenilor judetului. 
Citeste mai mult.
14cb3ab1-d27a-4ef4-9884-9a29806ad87e.jpg
Europe Direct Bistrita incepe anul la Liceul de muzica „Tudor Jarda”
 
Luni, 13 februarie 2018, cu ocazia saptamanii „Scoala Altfel”, elevii din ciclul primar din cadrul Liceului de Muzica „Tudor Jarda” Bistrita au fost vizitati de echipa Centrului Europe Direct Bistrita. Micutii participanti au putut invata, intr-un mod prietenos, mai multe lucruri despre Uniunea Europeana si au primit, din partea Centrului, materiale informative si promotionale.
 Citeste mai mult.
7f1a4257-be98-4bd4-aa05-816f8e381552.jpg
Consultare publică privind fondurile UE pentru coeziune
 
În 2018, Comisia va prezenta propuneri ample pentru următoarea generație de programe financiare – cadrul financiar multianual post-2020, adică bugetul pe termen lung al UE. Propunerile Comisiei vor fi concepute în așa fel încât să-i permită Uniunii Europene să obțină rezultate în domeniile care contează cel mai mult, respectiv domeniile în care acțiunile sale pot fi mai eficiente decât acțiunile izolate ale statelor membre. În acest sens, este necesară o evaluare atentă a aspectelor care au funcționat bine în trecut, dar și a celor care ar putea fi îmbunătățite în viitor. Consultarea de față face parte din acest proces. Obiectivul său este de a colecta opiniile tuturor părților cu privire la modul în care putem valorifica la maximum fiecare euro din bugetul UE. 
Citeste mai mult.
4e2c3d6d-4f3e-4d0c-8f12-741521b7d649.png
Situatia ocuparii fortei de munca continua sa se imbunatateasca in Uniunea Europeana

Avand la baza o crestere economica sustinuta, ocuparea fortei de munca in Uniunea Europeana a inregistrat cresteri peste asteptari in al treilea semestru al anului 2017, conform celui mai recent buletin trimestrial privind ocuparea fortei de munca si situatia sociala in Europa. Citeste mai mult.

Noi initiative privind imbunatatirea competentelor si a dimensiunii europene a educatiei

In urma reuniunii de la Goteborg din 17 ianuarie 2018, Comisia Europeana a adoptat noi masuri privind stimularea competentelor-cheie si a competentelor digitale ale cetatenilor europeni, avand scopul de a promova valorile comune si sensibilizarea elevilor cu privire la modul de functionare a Uniunii Europene. Adoptarea noilor propuneri are loc la doar doua luni dupa ce sefii de stat sau de guvern europeni au discutat pe tema educatiei, formarii si culturii in cadrul reuniunii liderilor de la Göteborg din noiembrie 2017. Citeste mai mult.

Cultura si educatia, instrumente pentru consolidarea identitatii europene si coeziunii sociale

Scopul Anului European al Patriomoniului Cultural 2018 este de a incuraja mai multi oameni sa descopere si sa aiba contact cu mostenirea culturala a Europei, precum si sa redobandeasca un simt al apartenentei la spatiul comun european. La intalnirea comisiei SEDEC (Comisia pentru politica sociala, educatie, ocuparea fortei de munca, cercetare si cultura) a Comitetului Regiunilor din 21 februarie, membrii acesteia au disctutat doua puncte de vedere separate cu privire la rolul educatiei si culturii in consolidarea identitatii europene comune si a coeziunii sociale. Citeste mai mult.
 

Uniunea Europeana promoveaza dezvoltarea economica si drepturile omului

Un nou raport publicat la 19 ianuarie 2018 de catre Comisia Europeana si Serviciul European de Actiune Externa evidentiaza impactul pozitiv al sistemelor Uniunii Europene de reducere a taxelor asupra economiilor in curs de dezvoltare. Conform acestui raport comertul reprezinta intr-adevar un motor al cresterii economice si contribuie la promovarea drepturilor omului si ale lucratorilor, a bunei guvernante si a principiilor dezvoltarii durabile. Citeste mai mult.
 

Propuneri pentru un sistem financiar care sa sprijine dezvoltarea unei economii mai verzi si mai curate

La finalul lunii ianuarie, Grupul de experti la nivel inalt privind finantarea sustenabila (HLEG) a inaintat Comisiei Europene un raport final in care sunt formulate recomandari strategice pentru un sistem financiar care sa sprijine investitiile sustenabile. Citeste mai mult.
 

Platformele de comunicare sociala: Noi pasi in protectia consumatorilor europeni

Pe fondul reglementarilor impuse de Comisia Europeana, la 15 februarie 2018 au fost publicate modificarile aduse de Facebook, Twitter si Google+ clauzelor de furnizare a serviciilor lor pentru a le alinia la normele UE privind protectia consumatorilor. Mai mult de 250 de milioane de consumatori din Uniunea Europeana care utilizeaza platforme de comunicare sociala vor beneficia deja de urmatoarele modificari: consumatorii din UE nu vor mai fi nevoiti sa renunte la drepturile lor obligatorii, cum ar fi dreptul de a se retrage dintr-o achizitie online, vor putea sa depuna plangeri in Europa, si nu in California, iar platformele isi vor asuma partea de responsabilitate care le revine fata de consumatorii din UE, la fel ca furnizorii de servicii offline. Citeste mai mult.
 

Norme etice mai stricte pentru membrii Comisiei Europene

Comisia Europeana a adoptat oficial noul Cod de conduita al membrilor Comisiei Europene, care fusese anuntat de presedintele Juncker in discursul sau privind starea Uniunii. Dupa consultarea Parlamentului European, noul cod intra in vigoare incepand cu data de 31 ianuarie 2018, in continuarea campaniei pentru o transparenta sporita pe care o duce presedintele Juncker de la inceputul mandatului sau. Citeste mai mult.


Copyright © 2018 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro