Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 


Lansarea planului de actiune al Centrului Europe Direct Bistrita pentru anul 2017 
 
La 26 ianuarie a avut loc Conferinta de presa pentru lansarea planului de actiune al Centrului Europe Direct Bistrita pentru anul 2017. In cadrul evenimentului au fost prezentate prioritatile de comunicare ale Centrului pentru anul acesta, obiectivele stabilite si actiunile programate pentru a raspunde nevoilor de informare europeana ale cetatenilor din judetul Bistrita-Nasaud. 
Citeste mai mult.

Clubul Antreprenor Junior: Toti pentru unul, si unul pentru toti - Corpul European de Solidaritate 
 
Joi, 23 februarie, a avut loc prima intalnire din anul acesta a Clubului Antreprenor Junior – grup informal creat in cadrul Centrului Europe Direct Bistrita, in vederea sprijinirii dezvoltarii competentelor transversale si a spiritului antreprenorial in randul tinerilor. 
Citeste mai mult.

Scoala Europeana "Creativitate si Inovare", la Colegiul National "Liviu Rebreanu"  
 
Vineri, 24 februarie, echipa Centrului Europe Direct Bistrita a desfasurat prima sesiune informativ-formativa din cadrul Scolii Europene „Creativitate si Inovare” din acest an. Micutii participanti, din clase pregatitoare si primare ale Colegiului National "Liviu Rebreanu", s-au implicat in activitati interactive privind teme europene, precum valorile, principiile si istoria Uniunii.  Citeste mai mult.
Planul de Investitii pentru Europa: peste 168 de miliarde in noi investitii in UE

Planul de investitii pentru Europa este o initiativa a UE destinata sporirii investiilor in intreaga UE si stimularii cresterii economice pe termen lung. Prin acest plan se asteapta declansarea de investitii in valoare de mai mult de 168 de miliarde de euro, in toate cele 28 de State Membre. Citeste mai mult.

Romania a dublat salariul minim in ultimii 10 ani

In prezent, cu un salariu minim de 275 de euro Romania ocupa penultimul loc in clasamentul statelor membre, Bulgaria fiind singura tara unde se inregistreaza un salariu mai mic - 235 euro, se arata in comunicatul de presa Eurostat, publicat in 10 februarie. La polul opus, cu un salariu minim pe economie de 8,5 ori mai mare decat al Bulgariei, se afla Luxemburgul unde remuneratia minima atinge 1.999 euro.Citeste mai mult.

Semestru european 2017: raport de tara pentru România

In luna februarie, Comisia Europeana a publicat pachetul de documente referitoare la Semestrul european 2017. Cuprinzand si raportul de tara pentru Romania, acesta a reflectat si aspecte legate de evolutia tarii in anul precedent. Citeste mai mult.

Economia circulara inregistreaza progrese in Uniunea Europeana

La finalul lunii ianuarie, Comisia a prezentat un raport despre rezultatele si progresele obtinute in indeplinirea planului de actiune din 2015, precum si masurile de instituire, alaturi de Banca Europeana de Investitii (BEI), a unei platforme de sprijin financiar pentru economia circulara, un set de orientari adresat statelor membre privind valorificarea energetica a deseurilor si o propunere de imbunatatire a normelor privind anumite substante periculoase din echipamentele electrice si electronice. Citeste mai mult.

Doar o economie puternica poate asigura viitorul Europei

Comitetul Economic si Social European (CESE) a propus masuri de impulsionare a cresterii economice si utilizarea unor indicatori diversi pe langa indicatorii economici clasici, precum PIB pe cap de locuitor. In luna februarie, in cadrul unei conferinte la Bruxelles, CESE adoptat un set de opinii axate pe doua mesaje pricipale: importanta extraordinara a asigurarii cresterii economice; faptul ca doar daca are o economie puternica, Europa va putea face fata provocarilor politice si sociale pe care le intampina. Citeste mai mult.

1 miliard de euro pentru maximizarea investitiilor in infrastructura de transport europeana

Un nou apel de propuneri pentru combinarea facilitatii „Conectarea Europei” cu alte surse de finantare, incluzand Fondul European pentru Investitii Strategice. Comisia Europeana lanseaza o noua si inovativa metoda de finantare a proiectelor din domeniul infrastructurii de transport din Europa. Citeste mai mult.

Orasele si regiunile UE sunt decise sa faca fata provocarilor in domeniul investitiilor

Redresarea economiei Uniunii Europene continua, chiar daca lumea se adanceste in incertitudine. Reducerea birocratiei, imbunatatirea practicii administrative locale si regionale, cresterea nivelului de constientizare privind instrumentele UE de sprijin a investitiilor, precum si adaptarea guvernarii economice ar trebui sa ajute la recuperarea investitiilor reduse din economia europeana.Citeste mai mult.


Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro