Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.4/31.08.2016  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 

Poveste despre Europa la Festivalul "Poezia e la Bistrita"
 
La 17 iulie, a avut loc dezbaterea „Poveste despre Europa", organizata de Centrul Europe Direct Bistrita si Fundatia Culturala Societatea de Concerte. Evenimentul, parte a Festivalului international de poezie si muzica de camera "Poezia e la Bistrita", Citeste mai mult.
Scoala de Vara - atelier educational si de creatie pentru copii
 
In perioada 22 – 28 august 2016, Centrul Europe Direct Bistrita, alaturi de Liceul de Arte Corneliu Baba”, a organizat Scoala de Vara – atelier educational si de creatie pentru copii. Citeste mai mult.
 
Tabara pentru elevi "Fotografia, de la pasiune la cariera"
 
Tabara „Fotografia, de la pasiune la cariera”, organizata de Centrele Europe Direct Arges, Bistrita, Comanesti si Maramures a debutat la 30 august. Desfasurata in judetul Sibiu, actiunea include sesiuni teoretice si practice in domeniul fotografiei, in special al celei etnografice, legate de stilul de viata local si de promovarea valorilor istorice si turistice ale Romaniei. Citeste mai mult.
BEI a aprobat imprumuturi de 9,4 miliarde euro, inclusiv 2,8 miliarde in cadrul Planului de Investitii pentru Europa

Consiliul de administratieal Bancii Europene pentru Investitii, reprezentand cele 28 de state membre actionare si Comisia Europeana, a aprobat alocarea a 9.4 miliarde de euro pentru finantarea a 56 de noi proiecte in Europa si in intreaga lume. Alocarea vizeaza noi imprumuturi pentru 19 proiecte, sprijinite prin fondul de garantare din cadrul FEIS (Fondului European pentru Investitii Strategice), precum si doua proiecte deja aprobate. Citeste mai mult.

Comisia a lansat doua noi instrumente financiare pentru a stimula investitiile in intreprinderi noi si in dezvoltarea urbana durabila

Comisia Europeana a adoptat doua instrumente financiare noi „gata de utilizare” pentru investitiile din fondurile ESI pentru a simplifica accesul la finantare al intreprinderilor noi si al promotorilor de proiecte de dezvoltare urbana. In perioada 2014-2020, Comisia incurajeaza statele membre sa-si dubleze investitiile din fondurile structurale si de investitii europene (ESI), prin instrumente financiare precum imprumuturile, titlurile de capital si garantiile, in conformitate cu obiectivele Planului de investitii.Citeste mai mult.

Catre o Uniune economica si monetara completa

Europa este in curs de a depasicea mai dificila criza economico-financiara a ultimelor sapte decenii, insa noi provocari au obligat guvernele nationale si institutiile UE sa colaboreze mai bine in luarea unor masuri rapide si extraordinare. Totusi, exista inca o nevoie de stabilizare a economiilor Uniunii Europene si de protejare a realizarilor procesului progresiv si, uneori, dificil al integrarii europene. Piata interna ramane solida, insa mai sunt multe de realizat pentru finalizarea Uniunii economice si monetare. Citeste mai mult.

75% din europeni doresc ca Uniunea sa se implice mai mult in combaterea fraudei fiscale

Conform ultimului eurobarometru solicitat de Parlamentul European, 75% din europeni cred ca Uniunea Europeana ar trebui sa faca mai mult pentru a combate frauda fiscala. Lupta pentru o taxare corecta in UE a devenit o prioritate pentru Parlamentul European cu mult inaintea revelatiilor oferite de cazurile LuxLeaks si Panama papers.Citeste mai mult.

Politici economice, bugetare si de ocupare a fortei de munca: Consiliul a emis recomandarile specifice fiecarei tari

Consiliul a publicat, de curand, recomandarile privind politicile economice, bugetare si de ocupare a fortei de munca, planificate de statele membre. Consiliul a incheiat astfel „semestrul european” 2016, un proces anual de monitorizare a politicilor. Citeste mai mult.

Uniunea Pietelor de Capital: noi reguli pentru sprijinirea investiilor in capitaluri de risc si intreprinderi sociale

Comisia Europeana a adoptat o propunere de modificare a regulamentelor privind fondurile europene cu capital de risc (EuVECA) si reglementari privind fondurile europene de antreprenoriat social (EuSEF), facand un nou pas spre crearea Uniunii Pietelor de Capital. Citeste mai mult.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0.3% in zona euro si cu 0.4% in UE28

Produsul Intern Brut ajustat periodic a crescut cu 0.3% in zona euro si cu 0.4% in UE28, in timpul celui de-al doilea trimestru al anului 2016, comparativ cu trimestrul precedent, conform unor estimari recente publicate de Eurostat, oficiul statistic al Uniunii Europene. In primul trimestru al anului 2016, PIB-ul a crescut cu 0.6% si, respectiv, 0.5% . Citeste mai mult.


Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro