Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.1/29.02.2016  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 


Lansarea Planului de Actiune al Centrului Europe Direct Bistrita pentru anul 2016
La data de 21 ianuarie, a avut loc Conferinta de presa pentru lansarea planului de actiune al Centrului Europe Direct Bistrita pentru anul 2016. În cadrul evenimentului au fost prezentate prioritatile de comunicare ale Centrului pentru acest an, obiectivele stabilite si actiunile programate, pentru a satisface nevoile diverse de informare europeana ale cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Citeste mai mult.
 

Campania "Sunt cetaten European, deci particip!" - Punct de informare europeana la Bistrita Mariage Fest 2016
In perioada 5 - 7 februarie, Centrul Europe Direct a participat la manifestarea expozitionala Bistrita Toamna Aurie 2016, organizata de structura gazda, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud. Citeste mai mult.
 
Planul de investii: noi orientari de combinare a fondurilor europene

Comisia Europeana, in parteneriat cu Banca Europeana pentru Investitii a explicat, in cursul lunii februarie, cum pot fi combinate cel mai bine fondurile, in vederea impulsionarii cresterii economice si crearii de noi locuri de munca. Citeste mai mult.

IMM-urile nou infintate, inovative si internationale genereaza cele mai multe locuri de munca din Europa

Intreprinderile mici si mijlocii care sunt recent infiintate, in domenii inovative, active pe plan international si conduse de manageri bine pregatiti, genereaza cele mai multe locuri de munca noi in Uniunea Europeana. Citeste mai mult.

Comitetul Economic si Social European (CESE) sprijina o Uniune a Pietelor de Capital

Investitiile si libera circulatie a capitalului sunt esentiale pentru cresterea economica a Europei. Totusi, pietele de capital ale UE sunt inca slab dezvoltate si fragmentate. Prin urmare, Comisia Europeana a adoptat un plan de actiune pentru „Uniunea Pietelor de Capital” in 2015 prin care urmareste crearea unei piete unice pentru capitalurile din Europa. Citeste mai mult.

Investitiile in oameni reprezinta cheia cresterii economice

Raportul privind evolutia ocuparii fortei de munca si a situatiei sociale in Europa, realizat de Comisia Europeana, reprezinta o analiza anuala a ultimelor tendinte din domeniul social si al ocuparii fortei de munca, reflectand provocarile ce vor aparea in viitorul apropiat si posibilele masuri de combatere a acestora.  Citeste mai mult.

Raportul Comisiei Europene privind Sustenabilitatea Fiscala

Sustenabilitatea finantelor publice a fost adusa in prim-plan de cresterea semnificativa a nivelurilor de indatorire, ca urmare a crizei economice si financiare ce a inceput in anul 2008. Citeste mai mult.

Competitivitate si excelenta in domeniul stiintific cu sprijinul fondurilor UE

Investitiile de la bugetul Uniunii Europene in cercetare si inovare in perioada 2007 – 2013, au contribuit semnificativ la imbunatatirea performantelor stiintifice in Europa, consolidand totodata competitivitatea, prin imbunatatirea capacitatii industriei de a inova. Citeste mai mult.

Mai multe oportunitati si oferte de calitate pentru generatiile viitoare prin intermediul Erasmus+

In primul sau an de existenta, Erasmus+, programul dedicat educatiei, formarii, tineretului si sportului, acum mai amplu si mai bine adaptat scopurilor urmarite, se ridica deja la nivelul asteptarilor. Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro