Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.2 /28.02.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 


Serile economice ale CED Bistrita: Solutii si propuneri de masuri privind cresterea economica

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita a organizat marti, 24 februarie 2014, la Bistrita, pranzul de lucru cu tema “Solutii si propuneri de masuri privind cresterea economica”. Actiunea, desfasurata in cadrul Serilor/ Seminariilor economice ale Centrului Europe Direct Bistrita, a fost adresata antreprenorilor si managerilor din domenii variate  Citeste mai mult.

Clubul Antreprenor Junior – “Educatie europeana in scoli”
La data de 19 februarie 2015, a fost organizata o nouaƒ intalnire de lucru a Clubului Antreprenor Junior, initiat de Centrul Europe Direct Bistrita in vederea facilitarii accesului tinerilor la informare si incurajarea dialogului cu privire la Uniunea Europeana, dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale si promovarii cetateniei participative in randul tinerilor  Citeste mai mult.
 

Campania de informare “Sunt cetatean european, deci particip”
In perioada 6 – 8 februarie 2015, Centrul Europe Direct a fost prezent cu un stand informativ in cadrul expozitiei “Bistrita Mariage Fest”, organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud.  Citeste mai mult.
 
Anul European al Dezvoltarii 2015: Luna februarie dedicata educatiei

Educatia reprezinta cea mai buna masura impotriva excluziunii, inegalitatii si saraciei. Aceasta dezvolta competente cheie si ne invata cum sa devenim membri activi ai comunitatilor, fiind esentiala pentru dezvoltarea societatii. Totusi, mai mult de 50 de milioane de copii din intreaga lume nu beneficiaza nici macar de educatie primara, iar 250 de milioane nu pot citi, scrie sau face calcule matematice de baza.   Citeste mai mult.

Comisia Europeana da unda verde pentru 5 miliarde de euro din Fondul Social European pentru Romania

La data de 25 februarie 2015, Comisia Europeana a adoptat programele operationale ale Romaniei intitulate “Capital Uman” si “Capacitate administrativa”. Prin intermediul celor doua programe vor fi realizate investitii cumulate de aproape 5 miliarde de euro din Fondul Social European in proiecte care vor contribui la ocuparea fortei de munca si combaterea saraciei (investitii nerambursabile de 4,3 miliarde de euro), precum si la ameliorarea capacitatii administrative si la dezvoltarea sistemului judiciar (investitii nerambursabile de 0,553 miliarde de euro). Citeste mai mult.

Deblocare de fonduri pentru cresterea economica a Europei - Comisia Europeana lanseaza o consultare cu privire la uniunea pietelor de capital

La data de 18 februarie 2015, Comisia Europeana a lansat o consultare publica, sub forma unei carti verzi pe tema Uniunii pietelor de capital. Aceasta consultare va dura trei luni, iar pe baza rezultatelor ei va fi elaborat un plan de actiune menit sa contribuie la deblocarea finantarilor nebancare.  Citeste mai mult.

Politica de coeziune: Comisia anunta fonduri de peste 66 miliarde pentru promovarea dezvoltarii economice in Europa

Comisia Europeana a adoptat la data de 13 februarie, 40 de noi programe incluse in Politica Europeana de Coeziune, alte 10 programe suplimentare urmand a fi aprobate la inceputul lunii martie. Impreuna, aceste 50 de programe vor cuprinde fonduri de peste 66 de miliarde de euro. Citeste mai mult.

Comisia Europeana si-a prezentat pozitia privind parteneriatul global pentru Agenda de Dezvoltare post-2015

Anul 2015 este un an de referinta pentru dezvoltarea durabila la nivel global. Prin adoptarea agendei de dezvoltare post-2015 care va continua Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, Uniunea Europeana, alaturi de intreaga comunitate internationala va raspunde marilor provocari ale prezentului: eradicarea saraciei, dezvoltarea incluziva si durabila, promovarea si protejarea drepturilor si valorilor fundamentale ca baza a dezvoltarii pasnice si prospere a societatii umane.   Citeste mai mult.

Al treilea an de crestere economica pentru Uniunea Europeana

La data de 5 februarie 2015, Comisia Europeana a anuntat concluziile prognozei economice de iarna, precizand ca anul 2015 va fi al treilea an de crestere economica pentru Uniunea Europeana. Nivelul de crestere nu va fi insa foarte mare, fiind inca sub nivelul valorilor inregistrate inainte de criza economica.   Citeste mai mult.

Uniunea Europeana creste cu 30% prefinantarea din cadrul Initiativei privind Ocuparea Tinerilor

Initiativa privind Ocuparea Tinerilor a fost creata in urma unei propuneri a Comisiei si a unui apel al Consiliului European din 2014 pentru abordarea somajului fara precedent in randul tinerilor din anumite regiuni ale Uniunii Europene. Rezolvarea acestei probleme a devenit una dintre prioritatile sale de baza ale Uniununii care a creat un buget de 3,2 miliarde de euro, pentru care nu este necesara co-finantarea de la nivelul statelor membre.  Citeste mai mult.

 
Viitorul protejarii drepturilor sociale in Europa

Una dintre temele prioritare din cadrul conferintei de lansare a mandatului Belgiei la Presedentia Comitetului de Ministri a Consiliului Europei din cursul lunii februarie 2015, a fost viitorul drepturilor sociale in Europa. Comisia Europeana, reprezentata de comisarul pentru Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitate europeana Marianne Thyssen, si-a reafirmat rolul de promotor traditional al protejarii demorcatiei, drepturilor omului si libertatilor fundamentale.  Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro