Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.9/30.09.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 


Saptamana Mobilitatii Europene
Saptamana Mobilitatii Europene se desfasoara in fiecare an in perioada 16 - 22 septembrie si are ca scop incurajarea locuitorilor oraselor sa lupte impotriva poluarii atmosferice si sa contribuie, astfel la cresterea calitatii vietii in mediul urban. Tema anului 2015 - multimodalitatea - a vizat promovarea imbinarii de noi modalitati de deplasare, contribuind la economisirea resurselor, imbunatatirea mediului si a sanatatii lor si a generatiilor viitoare. Pentru a marca aceasta saptamana, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, a organizat, in parteneriat cu Primaria municipiului Bistrita, la data de 22 septembrie 2015, urmatoarele activitati:Citeste mai mult.
 
China a anuntat ca va contribui la Planul de Investitii pentru Europa

La Dialogul la nivel inalt privind Economia si Comertul de la Beijing, din cursul lunii septembrie, China si-a anuntat intentia de a contribui la Planul de Investitii, precum si angajamentul pentru o cooperare mai stransa cu UE privind chestiuni legate de investitii in general. Citeste mai mult.

Comisia Europeana propune un nou Sistem de Arbitraj Investitional

Comisia Europeana a aprobat propunerea pentru un nou sistem de solutionare a disputelor dintre investitori si state, mai transparent si mai echitabil – Sistemul de Arbitraj Investitional.  Citeste mai mult.

Comisia Europeana si-a adoptat pozitia pentru Summitul la nivel Mondial in domeniul Umanitar din 2016

Comisia Europeana si-a adoptat documentul de pozitie pentru Sumitul la nivel Mondial in domeniul Umanitar din 2016, lansand un apel public pentru “un parteneriat global pentru actiuni umanitare eficace”.Citeste mai mult.

Regiunile UE: consolidarea cooperarii si imbunatatirea mobilitatii transfrontaliere pentru impulsionarea economiilor locale

Liderii din orasele Europei si de la nivelul regiunilor s-au intalnit in Luxemburg in cursul lunii septembrie 2015 si au lansat un apel pentru sporirea eforturilor UE de consolidare a cooperarii transfrontaliere si imbunatatire a mobilitatii, in special in randul regiunilor conectate.  Citeste mai mult.

Europa ia masuri pentru a ajuta 12 milioane de someri de lunga durata sa se reintoarca in munca

Comisia Europeana a propus Statelor membre, in cursul lunii septembrie 2015, asistenta in combaterea somajului pe termen lung. Urmand relansarii Initiativei de Angajare a Tinerilor din luna mai, acest pas reprezinta inca o actiune concreta in contextul agendei sociale si economice cuprinzatoare a Comisiei Juncker, care urmareste sa consolideze crearea de locuri de munca, redresarea economica si cresterea echitatii sociale in Europa. Citeste mai mult.

Uniunea Europeana sprijina integrarea refugiatilor si solicitantilor de azil

La sfarsitul lunii septembrie 2015, Comisia a organizat o intalnire cu autoritatile de management ale Fondului Social European (FSE) si Fondului de ajutor european pentru persoanele cele mai defavorizate (FEAD) pentru a discuta masurile prin care poate fi crescut randamentul fondurilor si mecanismelor UE pentru sprijinirea integrarii solicitantilor de azil si refugiatilor.Citeste mai mult.

Un nou cadru pentru egalitatea de gen si emanciparea femeii

In cursul lunii septembrie, Comisia Europeana si Serviciul European de Actiune Externa (SEAE) au adoptat un nou cadru pentru activitatile UE pentru perioada 2016-2020, privind egalitatea de gen si emanciparea femeilor in cadrul relatiilor externe ale Uniunii. Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro