Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.8/31.08.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 

Scoala de vara - Atelier educational si de creatie
In perioada 17 – 23 august 2015, Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Liceul de Arte “Corneliu Baba” Bistrita, a organizat Scoala de vara – Atelier educational si de creatie. La aceasta actiune, aflata la a doua editie, au participat elevi din Bistrita si din Republica Moldova. Citeste mai mult.

Tabara de fotografie "EU descopar oameni si locuri"
Dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa, a simtului artistic, o alta perspectiva asupra oamenilor, lucrurilor, locurilor si artei fotografice, prieteni noi, informatii diverse reprezinta cateva dintre beneficiile exprimate de elevii participanti la Tabara de fotografie “EU descopar oameni si locuri”, editia a II-a, organizata in parteneriat de Centrul Europe Direct Bistrita si Centrul Europe Direct Maramures, in perioada 26 – 28 august 2015.Citeste mai mult.
 
222 de milioane de euro pentru consolidarea cooperarii in regiunea Dunarii

Stimularea inovarii si a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural si cultural din regiunea Dunarii, imbunatatirea conectivitatii si sprijinirea tranzitiei inspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon vor constitui elementul central al noului „Program de cooperare transnationala pentru regiunea Dunarii”, adoptat la 20 august 2015. Citeste mai mult.

Imigratia ramane o provocarea majora a UE

Un eurobarometru pe tema imigratiei in Uniunea Europeana, publicat la inceputul lunii august, a aratat un nivel de ingrijorare destul de ridicat in randul cetatenilor europeni.  Citeste mai mult.

Peste 98 de milioane de euro pentru gestionarea frontierelor si cooperare politieneasca

Comisia Europeana a aprobat, in cursul lunii august 2015, programul national multianual al Romaniei, finantat din Fondul UE pentru securitate interna. Cu un buget total de aproape 98,5 milioane de euro, programul urmeaza sa contribuie la asigurarea unui nivel ridicat de securitate si de prevenire a criminalitatii, facilitand, in acelasi timp, calatoriile in scopuri legitime si garantand gestionarea sigura a frontierelor externe ale Uniunii Europene. Citeste mai mult.

Regiunile si orasele, elemente cheie in implementarea Uniunii Energetice

Uniunea Energetica, o prioritate a Uniunii Europene, se refera in primul rand la o tranzitie fundamentala a sistemului energetic european spre unul bazat pe emisii reduse de bioxid de carbon, caracterizat de securitate energetica si incredere.  Citeste mai mult.

Toleranta si incluziunea, valori fundamentale ale Uniunii Europene

In cursul lunii august 2015, Frans Timmermans, Prim Vice-Presedinte al Comisiei Europene si Vera Jourova, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen au lansat un apel pentru toleranta si incluziune la nivelul Europei. Citeste mai mult.

Parteneriatul transatlantic pentru comert si investitii (TTIP): mecanism de rezolvare a disputelor dintre investitorii straini si state

Una dintre temele importante aflate in dezbatere, in negocierile dintre Comisia Europeana si SUA din cadrul Parteneriatului transatlantic pentru comert si investitii (TTIP), este mecanismul de rezolvare a disputelor intre investitorii straini si state.  Citeste mai mult.

UE acorda ajutor de 8.5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate pentru populatia afectata de inundatii in 2014

Parlamentul European si Consiliul au aprobat decizia Comisiei Europene de a acorda un ajutor financiar de 8.5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru locuitorii Romaniei afectati de inundatiile din anul 2014, conform declaratiei comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Cretu.Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro