Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.6/30.06.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 

Seminariile economice ale Centrului - Oportunitati de finantare pentru IMM-uri
La data de 4 iunie 2015 a avut loc intalnirea de lucru interactiva “Oportunitati de finantare pentru IMM”. Evenimentul, inclus in seria “Seminariile economice ale Centrului”, a urmarit facilitarea accesului managerilor si antreprenorilor din judetul Bistrita-Nasaud la informatii privind oportunitatile de finantare active sau accesibile in viitorul apropiat: programele guvernamentale pentru sprijinirea IMM-urilor si Programul Operational Regional – componenta pentru microintreprinderi si IMM. Citeste mai mult.
Campania de informare sunt Cetatean European, deci particip!
Centrul Europe Direct Bistrita a participat cu un punct de informare in cadrul Expo Estival 2015, manifestare expozitionala organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in perioada 17 – 21 iunie. Echipa centrului a distribuit materiale de informare privind valorile, politicile si proiectele Uniunii Europene si a desfasurat activitati interactive pe teme europene.Citeste mai mult.
 

Campania "O Europa mai Sigura"
Campania “O Europa mai sigura!”, inceputa in cursul lunii mai, a continuat in perioada 1 – 15 iunie, cu concursul cu acelasi nume, destinat elevilor de liceu. Echipele participante au avut de solutionat cazuri incitante, de realizat materiale audio-vizuale sau de reprezentat “Politia cetateanului” prin surprinderea unor imagini ce reflecta incalcari ale legii. Citeste mai mult.
 

 Cuprins

Comisia actioneaza pentru simplificarea accesului la Fondurile Structurale si de Investitii

In cursul lunii iunie, Comisia a anuntat intentia sa de a crea un grup la nivel inalt privind simplificarea accesului la finantare europeana. Sunt vizate cele cinci Fonduri Europene Structurale si de Investitii: Fondul European pentru Dezvoltarea Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime.Citeste mai mult.

Regiunile Romaniei vor beneficia de 8.2 miliarde de euro pentru locuri de munca si imbunatatirea calitatii vietii

Comisia Europeana a adoptat Programul Operational Regional 2014-2020 pentru Romania, in valoare de 8,2 miliarde euro. Din acestia, 6,7 miliarde provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala. In cadrul ceremoniei simbolice de semnare a acordului, organizata la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles,Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a declarat:  Citeste mai mult.

Sprijinirea mediului de afaceri pentru adaptare si crestere: a noua abordare a competivitatii industriale europene

Industria reprezinta 35 de milioane de locuri de munca, genereaza mai mult de jumatate din exporturile UE, finanteaza 80% din activitatile de cercetare si dezvoltare din domeniul privat si contribuie in mare masura la dezvoltarea intregii economii.  Citeste mai mult.

Alianta Europeana pentru Ucenicie: organizatii din diverse domenii companii si alte organizatii se angajeaza sa creeze 140.000 de stagii de ucenicie pentru tineri

Lupta impotriva somajului in randul tinerilor reprezinta o prioritate cheie a Comisiei Europene. Stagiile de ucenicii de calitate buna ajuta tinerii sa dobandeasca competentele si aptitudinile necesare pentru a avea succes pe piata muncii, fapt pentru care, Comisia Europena, prin intermediul Aliantei europene pentru ucenicie pe care o coordoneaza, s-a angajat sa consolideze oferta de stagii de ucenicie, calitatea si imaginea acestora.  Citeste mai mult.

Moldova si Romania au consemnat 5 ani de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova

In cadrul vizitei efectuate pe 17 iunie la Chisinau, Ministrul afacerilor externe al Romaniei, Bogdan Aurescu a avut consultari cu omologul sau moldovean, Natalia Gherman, privind stadiul actual al cooperarii bilaterale, cu accent pe proiectele de interconectare a Republicii Moldova - in plan energetic si al infrastructurii - la Romania si la spatiul european. De asemenea, pornind de la rezultatele summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga (mai 2015), au fost evaluate prioritatile comune de actiune in plan politico-diplomatic, in vederea sustinerii agendei europene a Republicii Moldova.  Citeste mai mult.

Noi progrese inregistrate in domeniul energiei din surse regenerabile

Comisia Europeana a publicat in cursul lunii iunie 2015 raportul privind progresele inregistrate in vederea atingerii obiectivelor UE pentru anul 2020, in domeniul energiei din surse regenerabile. Raportul releva:  Citeste mai mult.

Clonarea in industria alimentara la un pas de a fi interzisa de Parlamentul European

Comitetele Parlamentului European pentru mediul inconjurator si agricultura au votat in cursul lunii iunie amendamentele propuse de Comisia Europeana pentru a interzice clonarea din fermele de animale din Uniunea Europeana. In plus, Parlamentarii din cadrul acestor comitete doresc sa adauge prevederi privind descendentiianimalelor clonate si produsele alimentare provenite din clone generate in alte state din afara UE.   Citeste mai mult.

Comisia dedica mai multe fonduri integrarii romilor

Statele membre continua sa inregistreze progrese in integrarea romilor, insa continuarea eforturilor este necesara. Aceasta este concluzia raportului anual al Comisiei adoptat la 18 iunie 2015. In acest context, Frans Timmermans, Prim Vice-Presedinte al Comisiei Europene a afirmat: "Egalitatea de tratament si drepturile fundamentale sunt esenta insasi a proiectului european. Romii se confrunta cu o lunga istorie de excludere. In Europa, nimeni nu trebuie sa fie discriminat din cauza originii sale etnice sau rasiale. A sosit momentul sa ne intensificam eforturile pentru a combate discriminarea si a promova incluziunea deplina a romilor".Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro