Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.4 /30.04.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 

"Scoala altfel" cu Centrul Europe Direct Bistrita

In perioada 6 – 8 aprilie 2015, Centru Europe Direct Bistrita a desfasurat o serie de sesiuni informativ-formative destinata elevilor claselor primare si gimnaziale din cadrul Scolii Gimnaziale “Lucian Blaga” Bistrita, Scolii Gimnaziale Nr.1 Bistrita si Liceului de Muzica “Tudor Jarda” Bistrita. Citeste mai mult.
Campania de informare - Sunt cetatean European, deci particip  
In perioada 31 martie – 4 aprilie, Centrul Europe Direct Bistrita a participat la manifestarea expozitionala Expo Bistrita Primavara Cadourilor 2015, organizata de structura gazda, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud. Citeste mai mult.
 

Concursul de desen Sunt cetatean European, deci particip
In cadrul campaniei de informare “Sunt cetatean Europan, deci particip”, Centrul Europe Direct Bistrita a organizat, la data de 2 aprilie, un concurs de desen adresat elevilor de clase primare din Liceul de Arte “Corneliu Baba” Bistrita.  Citeste mai mult.
 

Serile economice ale Centrului Europe Direct
La data de 2 aprilie 2015, Centrul Europe Direct a organizat o noua intalnire interactiva inclusa in “Serile economice ale Centrului”.  Citeste mai mult.
 
Europa ta, parerea ta!

Tinerii doresc sa aiba un cuvant de spus in procesele de luare a deciziilor la nivel European si cer sa aiba acces la institutiile politice relevante: “Noi avem ideile, si stim ce vrem si ce avem nevoie”, acesta fost principalul mesaj in cadrul celei de a sasea editie a evenimentului “Europa ta, parerea ta” organizat la Comitetul Economic si Social European (EESC) in perioada 23 – 24 aprilie, la Burxelles.  Citeste mai mult.

Raport al Comisiei Europene: IMM-urile vor beneficia semnificativ de pe urma Parteneriatului Transatlantic pentru Investitii si Comert dinte SUA si UE

Parteneriatul Transatlantic pentru Investitii si Comert (PCIT) are un potential semnificat de dezvoltare pentru intreprinderile mici si mijlocii, conform unui raport publicat la Bruxelles in cursul lunii aprilie. Acest document contine rezultatele unui sondaj aplicat IMM-urilor pe parcursul anului 2014, privind provocarile pe care le intampina acestea cand exporta catre Statele Unite, prezentand totodata si ultimele date privind volumul exporturilor IMM-urilor din Uniunea Europeana catre SUA. Citeste mai mult.

Instrumentele financiare din domeniul dezvoltarii rurale: esecurile din trecut si provocarile viitoare

Potrivit unui raport publicat la 28 aprilie 2015 de Curtea de Conturi Europeana, pana in prezent, instrumentele financiare (fondurile de imprumut si fondurile de garantare) nu s-au dovedit a fi o solutie de succes in domeniul dezvoltarii rurale, in mare parte pentru ca fusesera supracapitalizate si pentru ca nu si-au atins potentialul maxim in ceea ce priveste efectele dorite de parghie si de reinnoire.   Citeste mai mult.

Siguranta alimentara, principalul subiect in cadrul Zilei Mondiale a Sanatatii

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Sanatatii a fost siguranta alimentara. Cu ocazia marcarii acestei zile, Jean Blaylock, coordonator al UK Food Group, a lansat un apel pentru o abordare mai putin “inspaimantatoare” si pentru un sistem global privind alimentele care sa raspunda nevoilor si preocuparilor oamenilor. Citeste mai mult.

UE a propus un nou Plan de Actiune privind Drepturile Omului si Democratia

La 28 aprilie, Comisia Europeana si Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene au adoptat o Comunicare comuna asupra Planlui de actiune privind drepturile omului si democratia, pentru perioada 2015-2019.   Citeste mai mult.

Uniunea Europeana se apropie de atingerea obiectivelor privind educatia stabilite prin Strategia Europa 2020

Europa 2020 reprezinta strategia pe 10 ani a Uniunii Europene pentru crestere si locuri de munca. A fost lansata in 2010 pentru a crea conditiile pentru crestere inteligenta, sustenabila si inclusiva. Intre principalele tinte ale acesteia, doua sunt legate de educatie si vizeaza monitorizarea accesului la piata muncii si angajabilitatii si anume: cresterea proportiei persoanelor care au finalizat o forma de educatie tertiara si reducerea numarului de persoane care parasesc timpuriu sistemul de educatie si pregatire profesionala.   Citeste mai mult.

Ajutoare de stat: Comisia a aprobat temporar un ajutor pentru salvare in beneficiul Complexului Energetic Hunedoara din Romania

Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca ajutorul de salvare temporar in valoare de 167 de milioane RON (aproximativ 37,7 milioane EUR) care urmeaza sa fie acordat de catre autoritatile romane Complexului Energetic Hunedoara („CE Hunedoara”), producatorul de energie electrica si termica detinut de stat din Romania, este conform cu normele UE privind ajutoarele de stat.   Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro