Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.12/31.12.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 


Conferinta "Acasa in Europa"
In data de 17 decembrie, echipa Europe Direct Bistrita a organizat cea de a VIII-a editie a Conferintei “Acasa in Europa”, eveniment de “bilant” al activitatilor desfasurate de Centrul Europe Direct Bistrita pe parcursul anului 2015 si de evidentiere publica a meritelor persoanelor care s-au remarcat in mod special in comunicarea pe teme europene. Citeste mai mult.
 

Seminarul informativ "Romania creativa"
Vineri, 11 decembrie 2015, a avut loc Seminarul informativ "Romania creativa", organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita. A fost prezentata cererea de propuneri Romania Creativa, finantata prin Programul Operational Capital Uman, AP 3 „Locuri de munca pentru toti”. Citeste mai mult.
 
189 de milioane euro din fonduri UE pentru cresterea cooperarii transfrontaliere intre Romania si Ungaria

Comisia Europeana a adoptat in luna decembrie un nou program Interreg intre Romania si Ungaria, in valoare de 231,8 milioane EUR, din care 189,1 milioane EUR provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala.Citeste mai mult.

Comisia Europeana a propus infiintarea unei agentii de protectie a frontierelor externe a Uniunii Europene

Comisia Europeana a propus infiintarea unei noi agentii responsabile cu paza de coasta si supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii. Aceasta se va baza pe resursele Frontex si pe cele ale statelor membre, va fi in masura sa isi achizitioneze propriul echipament si va putea mobiliza la frontierele externe, in cel mult trei zile, o forta de reactie rapida. Citeste mai mult.

Noi reguli UE privind protejarea datelor cetatenilor

Membrii Comisiei pentru libertati civile din Parlamentul European au aprobat informal si sustin noi reglementari privind protectia datelor care vor crea un set uniform de reguli la nivelul UE adaptat contextului actual.  Citeste mai mult.

Conventia Primarilor lanseaza un apel catre orasele si regiunile planetei pentru combaterea schimbarilor climatice

Presedintele Comitetului European al Regiunilor, Markku Markkula, si Vicepresedintele Comisiei, Maros Sefcovic, au afirmat, la intalnirea din luna decembrie a Conventiei Primarilor, ca orasele si regiunile reprezinta partenerii cheie in efortul de a limita cresterea temperaturii planetei sub 2°C. Citeste mai mult.

Slabiciuni ale legislatiei din domeniul protectiei copiilor

Copiii cu dizabilitati au sanse mai mari sa fie victime ale violentei sexuale si fizice si a neglijentei, decat cei fara dizabilitati. Ei au, de asemenea, sanse mai mari de a fi mai putin protejati, putand fi, in mod gresit, incadrati sub legislatia generala de protectie copiilor a si persoanelor fara dizabilitati, au aratat ultimele raporturi ale Agentiei pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene (FRA). Citeste mai mult.

Prevenirea generarii deseurilor in Uniunea Europeana

In fiecare an, europenii genereaza mai mult de doua miliarde tone de deseuri, care produc probleme de mediu si reprezinta, in acelasi timp, pierderi economice. Prevenirea generarii deseurilor este un element central al politicilor UE privind deseurile, iar Statele Membre au obligatia legala de a adopta si implementa programe de prevenire a deseurilor.Citeste mai mult.

Noi masuri de combatere a intrarii bolilor si daunatorilor in UE

Parlamentul European si Presedentia Luxemburgheza a Consiliului au aprobat, in mod informal, noi reguli pentru a limita raspandirea bolilor de plante, raspandire cauzata de cresterea comertului si schimbarea climatica, si pentru eradicarea celor mai periculoase. Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro