Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.11/30.11.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi 


Dezbaterea Educatia adultilor in Europa: realitati, necesitati, oportunitati
In data de 5 noiembrie, Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, a organizat dezbaterea Educatia adultilor in Europa – realitati, necesitati, oportunitati. Echipaje ale studentilor din cadrul Facultatilor de Business si Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii s-au implicat intr-o confruntare a ideilor si argumentelor pe tema eficientei programelor si masurilor din domeniile educatiei continue si ocuparii fortei de munca. Citeste mai mult.
 

Scoala Europeana - Creativtate si Inovare
In zilele de 26 si 27 noiembrie, Centrul Europe Direct a desfasurat o noua sesiune informativ-formativa pe teme europene destinata elevilor de clase primare din Scoala Generala “Stefan cel Mare” Bistrita, si, respectiv, Liceul Crestin “Logos” Bistrita. La activitatile incluse in seria Scoala Europeana Creativitate si Inovare au participat peste 40 de elevi.Citeste mai mult.
 
Apel de propuneri in cadrul Mecanismului pentru conectarea Europei

In cadrul unui apel de propuneri lansat la inceputul lunii noiembrie, prin Mecanismul pentru conectarea Europei, au fost disponibilizate 7,56 miliarde euro destinate imbunatatirii sistemelor de transport, diminuarii impactului asupra mediului si sigurantei publice.Citeste mai mult.

Comisia ajuta statele membre cu dificultati in achizitii publice

Comisia Europeana pune in practica initiativa "Un buget al Uniunii Europene axat pe rezultate concrete", si ia masuri pentru a se asigura ca banii contribuabililor sunt cheltuiti in mod eficient si transparent.  Citeste mai mult.

Regiunile iau startul in competitia pentru cea mai buna strategie antreprenoriala

In luna noiembrie, cu prilejul Adunarii IMM-urilor europene de la Luxemburg, Comitetul European al Regiunilor (CoR) a dat startul editiei din 2017 a concursului pentru obtinerea titlului de „Regiune europeana intreprinzatoare (REI)”. Citeste mai mult.

UE promoveaza dezvoltarea durabila in Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investii

Comisia Europeana a publicat, in cursul lunii noiembrie, propunerea sa pentru un capitol privind comertul si dezvoltarea sustenabila, incluzand munca si mediul inconjurator, in cadrul discutiilor aflate in derulare intre UE si SUA privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii.  Citeste mai mult.

Politica europeana de vecinatate (PEV): parteneriate mai puternice pentru o vecinatate mai solida

Comisia Europeana si Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politici de securitate au anuntat, in cursul lunii noiembrie, principalele linii de revizuire a Politicii europene de vecinatate (PEV), accentuand noua abordare a Uniunii in relatia cu vecinii din est si sud. Citeste mai mult.

Drepturile copilului in legislatia europeana: un nou ghid practic al Agentiei pentru Drepturi Fundamentale a UE si Consiliului Europei

Cu ocazia Zilei Universale a Copiilor, Agentia UE pentru drepturile fundamentale (FRA), Consiliul Europei si Curtea Europeana a Drepturilor Omului au lansat un manual privind legislatia europeana in domeniul drepturilor copiilor. Citeste mai mult.

Europa si China cauta sa-si consolideze legaturile in materie de investitii

In 2015, Uniunea Europeana si China sarbatoresc 40 de ani de relatii diplomatice. Ambele parti au convenit sa-si consolideze cooperarea in domenii-cheie, cum ar fi investitiile si conectivitatea. Citeste mai mult.

Uniunea Europeana combate violenta impotriva femeilor si promoveaza egalitatea de gen

Mai mult de jumatate din repondentii unui eurobarometru publicat la inceputul acestui an (59%) considera ca prioritatea numarul 1 de solutionat in legatura cu egalitatea de gen este violenta impotriva femeior reprezinta. Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro