Newsletter Europe Direct BistriĊ£a     
Nr.1 /31.01.2015  
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 ActivitaĊ£i 

Conferinta de presa pentru lansarea planului de actiune EDIC Bistrita pentru 2015

Incurajarea dezbaterilor pe teme europene prioritare - competitivitatea si ocuparea fortei de munca in Europa, Europa in slujba cetatenilor, rolul Europei la nivel mondial - reprezinta una dintre preocuparile Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, pusa in aplicare prin intermediul Centrului de informare Europe Direct Bistrita.  Citeste mai mult.

Scoala Europeana Creativitate si Inovare - "Calator in Europa", la Scoala Generala Stefan cel Mare Bistrita
La data de 28 ianuarie, echipa Europe Direct Bistrita a desfasurat o nou actiune inclusa in seria informativ-formativa Scoala Europeana “Creativitate si Inovare”. De aceasta data, activitatea s-a desfasurat la Scoala Generala “Stefan cel Mare” Bistrita, iar instrumentul folosit, “Calator in Europa”, s-a bucurat de mare popularitate in randul elevilor clasei a V-a,  Citeste mai mult.
 

Clubul Antreprenor Junior - antreprenoriat, voluntariat, responsabilitate sociala
Voluntarii Clubului Antreprenor Junior, constitut in anul 2009 în cadrul Centrului Europe Direct Bistrita au desfasurat o actiune de donatie de echipamente audio-video, articole vestimentare si jucarii, la Centrului Scolar pentru Educatie Inclusiva Nr. 1 din Bistrita. Citeste mai mult.
 
Anul European pentru Dezvoltare 2015. Lumea noastra, demnitatea noastra, viitorul nostru

Anul European pentru Dezvoltare 2015 a fost propus de catre Comisia Europeana si a fost adoptat in unanimitate de catre Parlamentul European si de catre Consiliu, fiind considerat o oportunitate de a evidentia angajamentul ferm al Uniunii Europene si a Statelor Membre in eradicarea a saraciei la nivel mondial. Anul 2015 este, de altfel, primul An European care se axeaza pe relatii si obiective externe, ce vizeaza intreaga lume.  Citeste mai mult.

Ministerul Finantelor Publice a deschis doua scheme de ajutor de stat pentru intreprinderi

La data de 13 ianuarie 2015, Ministerul Finantelor Publice a deschis o noua sesiune de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza Hotararii Guvernului Nr. 322/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.  Citeste mai mult.

Protejarea si promovarea drepturilor fundamentale si a cetateniei europene prin Programul Drepturi, egalitate si cetatenie al Uniunii Europene

Inca de la crearea Uniunii Europene, aceasta a promovat si institutit mai multe drepturi pentru locuitorii statelor membre, in domenii variate, precum egalitatea, drepturile fundamentale si cetatenia europeana. Prin intermediul Programului “Drepturi, egalitate si cetatenie” se va urmari continuarea masurilor de protejare si promovare a acestor drepturi europene.   Citeste mai mult.

Analiza anuala privind ocuparea fortei de munca si situatia sociala subliniaza ca investitiile in educatie sunt esentiale pentru combaterea efectelor crizei economice

Produsul Intern Brut pe cap de locuitor a crescut in Romania cu mai mult de 10% din 2007 pana in prezent, o exceptie pozitiva la nivel european, conform celui mai recent raport publicat de Comisia Europeana. Totodata, spre deosebire de alte state membre, Romania a avut o politica de ridicare sau protectie a plafonului minim de salarizare, ce a condus la reducerea discrepantelor salariale. Citeste mai mult.

Justitie in intreaga Europa - Programul Justitie al UE 2014-2020

Programul “Justitie” este succesorul a trei programe de finantare (Justitia Civila, Justitia Penala si Programul Prevenirea si informarea cu privire la consumul de stupefiante) si are ca scop crearea un adevarat SpatiuEuropean de Justitiei, bazat pe increderea reciproca. Programul sprijinina aplicarea efectiva si consistenta a legislatiei la nivelul Uniunii si accesul adecvat la justitie pentru toate persoanele fizice si juridice din Europa.  Citeste mai mult.

Primele masuri din cadrul Planului de Investitii pentru Europa

La doar 50 de zile de la data anuntarii, de catre Presedintele Comisiei Europene Jean Claude Junker a Planului de investitii pentru Europa, incep sa apara si primele rezultate si masuri concrete. Comisia a definitivat propunerea legislativa privind Fondul European pentru Investitii Strategice, in vederea mobilizarii a cel putin 315 miliarde de euro pentru investitii in sectorul public si in sectorul privat si, in parteneriat cu Banca Europeana pentru Investitii, a lansat platforma online “fi-compass”, un nou serviciu de consultanta privind instrumentele financiare europene.  Citeste mai mult.

Un spatiu digital mai sigur pentru Europa

In discursul sau din cadrul dezbaterii organizate de European Internet Foundation,in cursul lunii ianuarie, Andrus Ansip Vice-Presedintele Comisiei Europene insarcinat cu portofoliul Piata Unica Digitala, sublinia ca “libertatea mass-mediei, incluzând internetul, reprezinta un canal esential pentru libertatea de expresie”.  Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro