Newsletter Europe Direct Bistriţa     
Nr.12 /31.12.2014 
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

 Activitaţi  


Conferinta - Acasa in Europa

La data de 18 decembrie, echipa Europe Direct Bistrita a organizat cea de a VII-a editie a Conferintei “Acasa in Europa”, eveniment de“bilant” al activitatilor desfasurate de Centrul Europe Direct Bistrita pe parcursul anului 2014 si de evidentiere publica a meritelor persoanelor care s-au remarcat în mod special în comunicarea pe teme europene. Citeste mai mult.
Traditional romanesc in Europa multiculturala, editia a IX-a
In data de 4 decembrie 2014, Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean a organizat evenimentul - Traditional romanesc in Europa multiculturala-, editia a IX-a. Aceasta actiune si-a propus sensibilizarea tinerilor cu privire la valorile europene, promovarea unitatii si conservarea diversitatii in cadrul Uniunii Europene. Elevii Liceului Tehnologic, ai Scolii Gimnaziale Tureac, Scolii Gimnaziale Budacu de Sus si ai Scolii Gimnaziale Petris au promovat elemente culturale traditionale de Craciun si produse culinare si obiceiuri specifice sarbatorilor de iarna. Citeste mai mult.
 

Centrul Europe Direct Bistrita va ureaza
Sarbatori fericite si un an 2015 plin de realizari!

 Cuprins

Promovarea planului de investitii al UE

Jyrki Katainen, vicepresedintele Comisiei Europene responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, si-a inceput in Romania turneul ce il va duce in toate cele 28 de state membre pentru a promova planul de investitii al UE, plan in valoare de peste 300 miliarde de euro, si pentru a explica noile oportunitati aparute pentru guverne, investitori, intreprinderi, dar si pentru autoritatile regionale, sindicate si comunitati.  Citeste mai mult.

Juramantului de preluare a mandatului de catre presedintele Jean-Claude Juncker si membrii colegiului comisarilor europeni

In data de 10 decembrie 2014, presedintele Jean-Claude Juncker si membrii colegiului comisarilor europeni au depus juramantul solemn de preluare a mandatului in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Ceremonia a fost transmisa in direct pe Europe by Satellite.

Prin acest „angajament solemn-, membrii Comisiei se angajeaza sa respecte tratatele si sa isi indeplineasca atributiile intr-un mod pe deplin independent si avand in vedere interesul general al Uniunii.  Citeste mai mult.

Echipe din partea Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene (CE) au vizitat Romania, in perioada 2-9 decembrie 2014, pentru discutii tehnice asupra bugetului 2015.
Echipe din partea Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene (CE)  au ajuns la o intelegere ampla cu autoritatile asupra bugetului 2015, in linie cu obiectivele programului sprijinit prin intermediul acordului de tip stand-by cu FMI si a asistentei pentru balanta de plati din partea CE.  Citeste mai mult.
Un nou plan de comunicare cu privire la UE pentru 2015-2019: implicarea nivelului local, descentralizarea bugetului, mobilizarea cetatenilor

La inceputul acestei noi legislaturi europene si cu mai putin de un an dupa alegerile europene care au confirmat criza de incredere fata de UE, Comitetul Regiunilor (CoR) subliniaza ca institutiilor europene le revine raspunderea de a propune o noua cale de comunicare pentru a-i reapropia pe cetateni de Europa. Citeste mai mult.

PLOTEUS - Portalul ofertelor de educatie din spatiul european

Mobilitatea fortei de munca devine o parte acceptata la scara larga in viata multor cetateni europeni. EURES ajuta in fiecare an mii de oameni sa-si gaseasca un loc de munca in strainatate, atat temporar, cat si permanent, atat oferind consultanta de specialitate persoanelor care au in vedere mutarea in alta tara, cat si raspunzand intrebarilor pe care le pot avea persoanele care cauta un loc de munca.  Citeste mai mult.

Cercetatori romani printre cei selectionati pentru granturi ale Consiliului European

Ionut Epurescu-Pascovici, Mihaela Mihai si Mihaela Delcea fac parte dintre cei 328 de oameni de stiinta selectati de Consiliul European pentru Cercetare (CEC) pentru a beneficia de prestigioasele sale granturi dedicate cercetatorilor aflati la inceput de cariera. Fiecare dintre aceste granturi are o valoare ce poate ajunge pana la 2 milioane de euro.  Citeste mai mult.

Romanii au o imagine pozitiva despre UE si privesc cu optimism viitorul acesteia

59% dintre romani au o imagine pozitiva despre Uniunea Europeana, iar 46% dintre ei cred ca vocea lor conteaza in Uniune. In plus, ei sunt printre cei mai optimisti dintre europeni in ceea ce priveste viitorul continentului (74%, fata de un maxim de 78% inregistrat in Irlanda). Principalele preocupari ale romanilor se refera la somaj, situatia economica, precum si la cresterea preturilor si a inflatiei.  Citeste mai mult.

 
Copyright © 2013 CCI BN, All rights reserved.
Centrul Europe Direct Bistrita
Adresa de email:
europedirect@cciabn.ro