Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

January 2020
SunMonTueWedThuFriSat
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale:INDEX Activitati 2008Conferinta "De un an europa e la tine acasa"
Intalnire cu Managerii de Resurse Umane
Lansarea Concursului "Podoabe de Craciun"
Concurs de postere dedicat Zilei Internationale a Zonelor Urbane
Punct de informare europeana in cadrul Expo Bistrita 2008
Seminar persoane varstnice "Fii un cetatean european activ! Experienta ta e importanta pentru Europa!"
Saptamana Europeana a Mobilitatii
In dialog cu viitorul Europei
Perspective Europene in domeniul Agro-Turistic
Lansarea Concursului "Interculturalitate in orasele infratite"
Eveniment de strada
Seminar "Concurenta si ajutorul de stat in contextul integrarii europene"
Seminar "Formarea profesionala in context european"
Punct de informare europeana in cadrul Expo Bistrita Construct
Seminar "Politica Agricola Comuna"
Carnavalul Statelor Membre
Seminar "Sisteme de management la nivelul cerintelor Uniunii Europene"
Ora de informare Europeana
9 Mai Ziua Europei -Conferinta pe teme europene
9 Mai Ziua Europei -Evenimente de strada
Seminar de informare in mediul rural - intalnire Budesti
Plantare tei
Conferinta "Manageri de succesiune pentru IMM-uri"
Vizita elevilor de la scoala generala nr. 1 in Centrul Europe Direct
Conferinta "Solutii pentru dezvoltarea IMM"
Seminar "Posibilitati de finantare prin POS DRU"
Intalniri de punere in contact
Seminar "Femeile vector de informare europeana"
Lansarea oficiala a Centrului Europe Direct BistritaConferinta "De un an europa e la tine acasa"
              

18 decembrie 2008

         Primul an de activitate al Centrul Europe Direct Bistrita a fost celebrat in data de 18 decembrie 2008 prin intermediul conferintei "De un an Europa este la tine acasa. "
         Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita si a inclus: prezentarea serviciilor furnizate si a evenimentelor organizate de Centrul Europe Direct Bistrita in cursul anului 2008, prezentarea strategiei europene de comunicare pentru anul 2009, expozitie cu vanzare de podoabe si aranjamente de Craciun
         De asemenea, au fost premiati participantii si castigatorii concursului de fotografie si eseu "Interculturalism in orasele infratite" si concursului de decoratiuni si aranjamente "Podoabe de Craciun". Festivitatea de premiere a fost oficiata de dl. Ovidiu Cretu - Primarul Municipiului Bistrita, dl. Marcel Lupse - recunoscut artist plastic, Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si dl. Vasile Bar, Presedintele CCI BN.

Sus


Intalnire cu Managerii de Resurse Umane
                                                     

3 decembrie 2008

         Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si Centrul Europe Direct au organizat miercuri, 3 decembrie 2008, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bistrita Nasaud o intalnire in vederea crearii de parteneriate pentru dezvoltarea profesionala a fortei de munca. Intalnirea a fost destinata membrilor retelei de manageri resurse umane constituita la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, in cursul anului 2007.
         La acesta intalnire au participat un numar de 15 persoane din cadrul departamentelor de resurse umane ale companiilor din municipiul Bistrita si reprezentanti ai institutiilor acre activeaza pe piata muncii.

Sus


Lansarea Concursului "Podoabe de Craciun"
                                  

17 noiembrie 2008

         Centrul Europe Direct Bistrita, parte a retelei Europene de informare Europe Direct, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, a lansat concursul in data de 17 noiembrie concursul, "Podoabe de Craciun".
         Concursul a fost deschis claselor I-IV ale unitatilor scolare din judetul Bistrita-Nasaud, tematica competitiei constituind-o podoabele si aranjamentele de Craciun. Fiecare unitate scolara a avut posibilitatea de a participa cu un numar de 10-30 produse cu urmatoarele caracteristici: originale, creative, realizate cu costuri minime, din materiale reciclabile. Au fost acordate trei premii si patru mentiuni, castigatorii fiind premiati in cadrul Conferintei de celebrare a primului an de activitate al Centrului Europe Direct Bistrita, in data de 18 decembrie 2008. In cadrul aceluiasi eveniment a fost organizata o si expozitie cu vanzare a produselor prezentate in concurs. Fiecare unitate scolara participanta va realiza propriul stand care va gazdui doi copii si un profesor indrumator din unitatea respectiva prezentand lucrarile inscrise in concurs, cu posibilitatea de valorificare a acestora.

Sus


Concurs de postere dedicat Zilei Internationale a Zonelor Urbane
              

6 noiembrie 2008

         Centrul Europe Direct Bistrita, parte a Retelei Europe Direct a Uniunii Europene, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud, Primaria Bistrita, Agentia pentru Protectia mediului si Grupul Scolar Agricol Bistrita, au organizat un concurs de postere dedicat Zilei Internationale a Zonelor Urbane. Concursul s-a adresat unitatilor de invatamant din municipiul Bistrita care participa la activitatile ECO si a fost structurat pe doua sectiuni in functie de grupurile tinta carora se adreseaza, astfel:
         1."Eu protejez mediul in orasul meu" - destinat elevilor din ciclul gimnazial;
         2."Cum putem reduce nivelul de concentratie a dioxidului de carbon din orasul nostru" - destinat elevilor din ciclul liceal.
         Fiecare grup participant si-a prezentat propriul produs in cadrul intalnirii anuale a grupurilor ECO, care s-a desfasurat joi, 6 noiembrie, incepand cu ora 14,00 la Grupul Scolar Agricol Bistrita. Au participat cu proiecte pline de creativitate si extrem de bine argumentate Grupurile Eco ale Scolilor generale nr. 1, nr. 2, "Avram Iancu", nr. 4, "Lucian Blaga", "Andrei Muresanu", Scolii de muzica, Colegiului National "Liviu Rebreanu", Colegiului Tehnic INFOEL, Liceului de Arte Plastice "Corneliu Baba", Grupului Scolar Agricol, Grupului Scolar Forestier, Grupului Scolar "Grigore Moisil", Liceului cu Program Sportiv, Grupului Scolar Sanitar. Au fost acordate premii si mentiuni, constand in materiale promotionale.

Sus


Punct de informare europeana in cadrul Expo Bistrita 2008
                                                           

14 - 17 octombrie 2008

         Centrul Europe Direct a organizat o sesiune intensa de comunicare in cadrul manifestarii expozitionale EXPO Bistrita 2008, realizata de structura gazda CCIA BN, in perioada 14 - 17 octombrie 2008. Pe parcursul celor 4 zile, un numar de peste 300 de persoane care au vizitat standul Centrului Europe Direct Bistrita au primit informatii si materiale promotionale. Standul CED Bistrita a gazduit si un punct de informare al Centrului de Resurse pentru Comunitatile de Romi aflat sub motto-ul "Accepta schimbarea!"

Sus


Seminar persoane varstnice "Fii un cetatean european activ! Experienta ta e importanta pentru Europa!"
              

29 septembrie 2008

         Pe 1 octombrie, in intreaga lume, se celebreaza cea de-a 18 editie a Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, la initiativa Organizatiei Natiunilor Unite. Obiectivul general al acestei zile este recunoasterea persoanelor varstnice ca o forta in procesul de dezvoltare prin impartasirea experientei si cunostintelor acestora si prin cresterea participarii lor la viata activa. In acelasi timp, este un prilej de atragere a atentiei asupra consecintelor fenomenului demografic al imbatranirii populatiei.
         Uniunea Europeana este, la randul sau, preocupata de fenomenul imbatranirii. Noua Agenda Sociala Revizuita ia in considerare evaluarea reformelor necesare in domenii ca asistenta medicala si serviciile, pentru a indeplini necesitatile unei populatii in curs de imbatranire, garantand totodata durabilitatea finantarii publice. Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, adoptata in 2007, dedica capitole speciale persoanelor in varsta, recunoscand si respectand dreptul acestora de a duce o viata demna si independenta si de a participa la viata sociala si culturala.
         In acest context, Centrul Europe Direct Bistrita, cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita au organizat luni, 29 septembrie 2008, ora 17,00, la Sinagoga (Str. Gen. Grigore Balan), masa rotunda "Cetatenia Europeana in spatiul ecumenismului crestin - dialog intercultural". Au sustinut prezentari dl. preotul Nicolae Feier, dl. pastor Mihai Cabau si d-na Monica Muresan - secretar general CCIA BN si coordonatorul Centrului Europe Direct Bistrita. Prelegerile si dezbaterile de idei, moderate de dl. Dorin Dobra, profesor doctorand, cadru didactic asociat al Universitatii Babes-Bolyai au vizat cetatenia europeana si drepturile persoanelor varstnice, constructia europeana, locul Romaniei in Uniunea Europeana, intrunind aprecierile participantilor. Acestia au avut la randul lor interventii luand in serios motto-ul "fii cetatean european activ!"

Sus


Saptamana Europeana a Mobilitatii
              
              

17 - 18 septembrie 2008

         Saptamana Europeana a mobilitatii a debutat in anul 2002 cu sprijinul Comisiei Europene, Directoratul General de Mediu. Obiectivul general al Saptamanii Europene a Mobilitatii este constientizarea cetatenilor cu privire la efectele intensificarii traficului motorizat in centrele urbane. Tinta finala este aceea nu doar de a lupta impotriva poluarii atmosferice sau fonice, ci mai ales de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban.
         Pentru a celebra Saptamana Europeana a Mobilitatii, Centrul Europe Direct Bistrita a organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita si a Orasului Nasaud o serie de evenimente.
         Astfel, miercuri 17 septembrie a avut loc, la sediul Centrului, o sesiune informativa privind semnificatia Saptamanii europene a mobilitatii, vizionari de materiale video si un concurs legat de "condusul ecologic"("eco-driving"), la care au participat un numar de 45 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv Bistrita si Grupul Scolar Agricol Bistrita. Castigatorii au fost recompensati cu premii constand in materiale promotionale.
         Joi, 18 septembrie echipa Centrului Europe Direct Bistrita a purtat un dialog cu elevii Liceului Silvic si Liceului "George Cosbuc" din Nasaud pe tema "Aer curat pentru toti". Alaturi de prezentarea Centrului si a semnificatiei Saptamanii Europene a Mobilitatii, a materialelor audiovizuale legate de eco-driving, discutiile s-au purtat pe marginea factorilor poluatori ai mediului si solutii pentru reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii vietii. Concluziile celor doua zile de actiuni au fost ca noi toti putem face Europa mai "curata".

Sus


In dialog cu viitorul Europei
              

7 august 2008

         In ultimii ani, copii s-au dovedit a fi un important vector de informare, studiile efectuate la nivel european aratand ca unul din sursele principale de informare ale adultilor sunt chiar proprii copii. Tinand cont de acest lucru, echipa Centrului Europe Direct Bistrita a realizat, in data de 7 august 2008, o vizita de informare la Gradinita nr. 1 din Comuna Sant si a intrat in dialog cu copiii indrumati de d-nele educatoare Florica Nechita, Monica Grapini, Reghina Patrascan, Crina Campan, Maria Nistor, Octavia Iliesiu, Viorica Iliesiu si Ioana Carafa. Cei 25 de copilasi de la toate cele 4 gradinite din comuna s-au distrat de minune urmarind povestioarele animate ale stelutei europene despre statele Membre ale Uniunii.
         Pe langa materialele informative distribuite atat gradinitelor cat si scolii generale "Enea Grapini" din Sant, copilasiilor prezenti la intalnirea cu informatia europeana le-au fost daruite baloane in culorile steagului european.
         In finalul intalnirii echipa Centrului a purtat discutii cu dascalii in vederea stabilirii de activitati comune. A fost apreciata utilitatea unor astfel de actiuni informative, dar si necesitatea unor concursuri pe tematica europeana, atat la nivel de gradinita cat si de scoala, ideile urmand a fi concretizate in actiuni viitoare.

Sus


Perspective Europene in domeniul Agro-Turistic
              

31 iulie 2008

         Centrul Europe Direct Bistrita a organizat joi, 31 iulie 2008, incepand cu ora 14.00, in sala de sedinte a CCIABN, seminarul experimental cu titlul "Perspective Europene in domeniul Agro-Turistic". A fost abordata problematica abilitatilor necesare, la nivel european, in vederea initierii sau dezvoltarii de activitati economice in mediul rural, in special in domeniul agroturistic.
         Au participat: persoane care lucreaza in domeniul agriculturii/agroturismului; persoane care doresc sa inceapa propria lor activitate in agricultura/agro-turism.

Sus


Lansarea Concursului "Interculturalitate in orasele infratite"
              

16 iulie 2008

         In Europa exista acum 27 de state membre a caror limba, cultura si traditii diferite definesc cadrele unui multiculturalism deschis care afecteaza viata de zi cu zi si propriile valori ale tuturor cetatenilor europeni.
         In vederea exploatarii beneficiilor bogatei noastre mosteniri culturale si sansele de a invata despre traditii culturale diferite, Anul 2008 a fost desemnat Anul European al Dialogului Intercultural. Pentru a marca Anul European al Dialogului Intercultural, Centrul Europe Direct Bistrita, parte a Retelei Europe Direct a Uniunii Europene, in cooperare cu Primaria Municipiului Bistrita, au anuntat, tot in cadrul Zilelor muncipiului Bistrita, cu ocazia intalnirii cu delegatiile straine participante, concursul "Inter-culturalitate in orasele infratite".
         Concursul de fotografie si eseu, dedicat Anului European al Dialogului Intercultural a fost, de asemenea, lansat oficial in cadrul unei conferinte de presa desfasurate in Centrul Europe Direct Bistrita in data de 16 iulie 2008.
         Concursul este deschis elevilor de liceu, rezidenti in municipiul Bistrita sau intr-unul dintre orasele infratite ale Bistritei: Herzogenrath (Germania), L-Aquila (Italia), Bessancon (Franta), Zielona Gora (Polonia). Castigatorii fiecarei sectiuni vor fi premiati, in cadrul unui eveniment public, in data de 18 decembrie 2008. Vor fi acordate cate un premiu si o mentiune pentru fiecare sectiune, in valoare de 500 EURO si respectiv 200 EURO.
         Pentru detalii si inscrieri cei interesati se pot adresa Centrului Europe Direct Bistrita. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.cciabn.ro/europedirect sau direct la sediul Centrului.

Sus


Eveniment de strada
              

11-13 iulie 2008

          Cu ocazia Zilelor Municipiului Bistrita Centrul Europe Direct Bistrita a organizat un punct de informare europeana pe zona pietonala, in parcul din fata Primariei Bistrita. Au beneficiat de informatii europene si materiale promotionale un numar de 200 locuitori ai Municipiului Bistrita.

Sus


Seminar "Concurenta si ajutorul de stat in contextul integrarii europene"
                                                      

26 iunie 2008

          Seminarul a fost organizat in parteneriat cu Consiliul Concurentei si a abordat ultimele initiative legislative la nivel european privind problematica concurentei si a ajutorului de stat. Au participat reprezentanti ai societatilor comerciale, autoritatilor publice locale si mass media.
         Stagiul de practica al studentilor Universitatii Babes-Bolyai, extensia Bistrita, Facultatea de Studii Europene. Un numar de 10 studenti ai Universitatii Babes-Bolyai, extensia Bistrita, Facultatea de Studii Europene, absolventi ai primului an de studiu efectueaza stagiul de practica in cadrul Centrului Europe Direct Bistrita. Pe langa activitatea de documentare studentii participa la evenimentele Centrului care au loc in perioada respectiva.

Sus


Seminar "Formarea profesionala in context european"
              

24 iunie 2008

          In data de 24 iunie 2008, Centrul Europe Direct Bistrita si structura sa gazda, CCIA BN au chemat la dialog pe tema adaptarii la cerintele europene a cadrului legal in domeniul formarii profesionale, responsabilii de Resurse Umane din cadrul societatilor comerciale de la nivelul judetului Bistrita-Nasaud si reprezentantii autoritatilor publice locale . Au fost abordate si probleme legate de propunerile formulate in cadrul dezbaterii publice a noului proiect de lege privind formarea profesionala, elaborat de Ministerul Muncii in colaborare cu CNFPA si ANOFM.

Sus


Punct de informare europeana in cadrul Expo Bistrita Construct
              

19-22 iunie 2008

          Centrul Europe Direct a organizat o sesiune intensa de comunicare in cadrul manifestarii expozitionale Bistrita Construct 2008, realizata de structura gazda CCIA BN. Pe parcursul celor 4 zile, un numar de peste 250 de persoane care au vizitat standul Centrului Europe Direct Bistrita au primit informatii si materiale promotionale.

Sus


Seminar "Politica Agricola Comuna"
9 iunie 2008

          Seminarul a reunit reprezentanti ai societatilor comerciale din domeniul agriculturii si industriei alimentare. Alaturi de tematica politicii agricole comune au fost abordate probleme actuale legate de politica de preturi la produsele agro-alimentare.

Sus


Carnavalul Statelor Membre
              
              

3 iunie 2008

          Marti, 3 iunie 2008, incepand cu ora 16,30, pe platoul din fata Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Bistrita-Nasaud a avut loc Carnavalul Statelor Membre ale Uniunii Europene.
         Evenimentul organizat cu sprijinul Primariei Bistrita si in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean a fost destinat elevilor claselor I - IV, marcand Anul European al Dialogului Intercultural.
         Au deschis Carnavalul, Vasile Moldovan - Primarul Municipiului Bistrita, Mihai Muresan - Inspector General, Inspectoratul Scolar Judetean, Vasile Bar - Presedinte CCIA BN.
         Au participat un numar de 65 de elevi, care au reprezentat, prin costumatie, un stat membru al Uniunii Europene.
In cadrul carnavalului au fost organizate concursuri pe urmatoarele sectiuni:
- Costumatie - inovativitate - au fost apreciate cele mai inedite idei de costume;
- Informatii despre Uniunea Europeana - intrebarile au vizat cunostinte sumare legate de Uniunea Europeana, adaptate elevilor claselor I - IV;
- Prezentarea unei tari membre - elevii au descris in 2-3 fraze hazlii, tara pe care o reprezintau prin costumatie;
         In cadrul fiecarei sectiuni au fost acordate premii si mentiuni in obiecte Spre deliciul lor au fost lansate baloane care au dus cu ele in spatiul european mesajul elevilor participati la carnaval: "Dragi copii, fiti mandri ca sunteti copii europeni!" Seara s-a incheiat cu muzica, dans si voie buna.

Sus


Seminar "Sisteme de management la nivelul cerintelor Uniunii Europene"
29 mai 2008

         In data de 29 mai 2008 in parteneriat cu SYSCERT S.R.L Bucuresti partener international al TUV HESSEN a fost organizat seminarul cu titlul Sisteme de management la nivelul cerintelor Uniunii Europene. Seminarul s-a adresat directorilor generali, directorilor/responsabililor de calitate, directorilor proiectare dezvoltare si reprezentantilor firmelor care doresc sa se certifice, in vederea informarii cu privire la tendintele actuale ale managementului calitatii in contextul integrarii in Uniunea Europeana.Invitat: Dr. Ing. Ciobanu Emil - lector cursuri de auditor, titular cursuri Universitatea "Politehnica" Bucuresti, auditor senior TUV CERT, director la SYSCERT SRL

Sus


Ora de informare Europeana
27 mai 2008

         In data de 27.05.2008 elevii clasei a IV-a E de la Colegiul National Andrei Muresanu, indrumator dna invatatoare Rodica Halmu, au participat la o ora de informare europeana in cadrul Centrului Europe Direct.

Sus


9 Mai Ziua Europei -Conferinta pe teme europene
              
              

9 mai 2008

         Centrul Europe Direct Bistrita, structura sa gazda - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Bistrita-Nasaud si Primaria Bistrita, in parteneriat cu Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud au sarbatorit impreuna cu cetatenii bistriteni Ziua Europei sub deviza: Nu ei si noi, ci tu si eu!
         Motto-ul european al zilei de 9 Mai in intreaga Europa a fost si titlul Conferintei pe teme europene, organizata de institutiile mai sus amintite. Alaturi de importanta zilei de 9 mai in istoria Europei, au fost promovate, prin vocea oaspetilor straini, idei inovative privind marketingul teritorial adecvat si punerea in valoare a punctelor forte ale judetului Bistrita-Nasaud in contextul european si al globalizarii. In plus, participantii la conferinta au putut cunoaste modul de lucru al ECHO. Au sustinut prezentari: Joost Kurstjens - Directoratul General pentru Ajutor Umanitar al Comisiei Europene, Heinrich Schnatmann - Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. Iserlohn - Germania, Radu Albu Comanescu - Universitatea Babes-Bolyai, Valer Bindrea - Secretar de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Mircea Mereuta - Senator, Radu Moisil Tamasoi - Subprefectul Judetului Bistrita Nasaud, Vasile Moldovan - Primarul Municipiului Bistrita, Adina Preda - AJOFM. Moderator: Vasile Bar - Presedinte Camera de Comert Industrie si Agricultura Bistrita-Nasaud. Monica Muresan - Coordonatorul Centrului Europe Direct Bistrita a prezentat scopul, serviciile si mesajele Centrului. Au participat un numar de 60 reprezentanti ai mediului de afaceri, autoritatilor publice, societatii civile, mass media. La finalul evenimentului a avut loc o tombola cu premii promotionale ale Centrului Europe Direct Bistrita.

Sus


9 Mai Ziua Europei -Evenimente de strada
                          

9 mai 2008

         Tot pentru a celebra Ziua Europei au fost organizate o serie de evenimente de strada, in Parcul din Piata Centrala: Punct de informare europeana, mesajele elevilor pentru Europa, lant viu al copiilor din clasele I - VIII, lansare de baloane insotite de mesajul Bistrita saluta Europa, pe acordurile Imnului European. Au participat peste 600 de elevi din scolile bistritene.


              

Sus


Seminar de informare in mediul rural - intalnire Budesti

23 aprilie 2008

         Romania este cunoscuta intre tarile cu cea mai mare sustinere pentru o Uniune Europeana politica si, cu toate acestea, multi oameni recunosc ca stiu putin despre Uniunea Europeana si simt ca nu au prea multe de spus in procesul de luare a deciziilor. Aceste bariere pot si trebuiesc sa fie depasite printr-un amplu proces de comunicare.
         Publicul din mediul rural beneficiaza, cel putin la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, de relativ putina informatie relevanta preocuparilor si intereselor lor de cetateni europeni.
         In vederea cresterii nivelului general de cunoastere a dimensiunii europene, Centrul Europe Direct Bistrita, in colaborare cu Primaria Budesti a organizat miercuri, 23 aprilie, incepand cu ora 10,00 o intalnire informativa cu locuitorii Comunei Budesti.

Sus


Plantare tei
                                   

22 aprilie 2008

         Marti, 22 aprilie, ora 14,00, Centrul Europe Direct Bistrita si-a facut mai vizibila prezenta in viata bistritenilor prin sadirea pe aliniamentul stradal de pe Strada Gen Gr. Balan a celor doi tei primiti din partea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. La evenimentul organizat impreuna cu Primaria Bistrita, si care a marcat totodata ZIUA PAMANTULUI, au fost prezenti Primarul Municipiului Bistrita, dl. Vasile Moldovan si Presedintele CCIA BN, dl. Vasile Bar.

Sus


Conferinta "Manageri de succesiune pentru IMM-uri"
              

28 martie 2008

         Organizatii din Italia, Austria, Bulgaria, Spania, Portugalia, Finlanda, Suedia si Slovacia, Romania au fost invitate sa defineasca cerintele necesare dezvoltarii competentelor manageriale ale persoanelor apte sa preia si sa gestioneze afaceri de familie, intr-un context in care populatia Europei se afla intr-un proces de imbatranire rapida.
          Proiectul "Manageri de succesiune" a fost finantat prin programul Leonardo da Vinci. In cadrul aceste conferinte a fost prezentat partenerilor externi Centru Europe Direct Bistrita

Sus


Vizita elevilor de la scoala generala nr. 1 in Centrul Europe Direct
              

27 martie 2008

         Elevii clasei a VI-a E a scolii Generale nr. 1, indrumati de prof. Geta Lapuste au fost primii scolari care au pasit in Centrul Europe Direct Bistrita Ei au fost interesati de modul in care pot sa colaboreze cu Centrul, tipurile de informatii pe care pot sa le acceseze si cum pot sa devina buni cetateni europeni. A fost lansata ideea unei sesiuni de informare europeana chiar in cadrul scolii.

Sus


Conferinta "Solutii pentru dezvoltarea IMM"
                       

18 martie 2008

         Marti, 18 martie 2008, BTL Design in colaborare cu Centrul Europe Direct si structura sa gazda, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Bistrita-Nasaud, au cautat sa faciliteze identificarea raspunsurilor la intrebarile: Sunt pregatite IMM-urile sa absoarba fonduri europene? Cum sprijina guvernul si administratia locala dezvoltarea IMM-urilor? A participat dl. Ovidiu Silaghi Ministru, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Sus


Seminar "Posibilitati de finantare prin POS DRU"
              

14 martie 2008

         Vineri, 14 martie 2008, Dl. Valer Bindea Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Dl. Cristian Dogar Director Executiv Organism Intermediar Regional POS DRU - Regiunea Nord Vest au prezentat posibilitatile de investitii in capitalul uman prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Sus


Intalniri de punere in contact
              

11 - 14 martie 2008

         In vederea punerii bazelor de parteneriate intre diversi actori locali si reprezentantii Provinciei Perugia, Italia, pentru dezvoltarea de proiecte comune, au fost organizate intalniri de lucru. Au fost stabilite directii comune de actiune si realizate aplicatii depuse in cadrul Programului Leonardo da Vinci, Transfer de Inovatie.

Sus


Seminar "Femeile vector de informare europeana"
              

11 martie 2008

         Coordonatorul Centrului, d-na Monica Muresan a prezentat obiectivele si actiunile planificate pentru anul in curs si a punctat importanta femeilor in diseminarea informatiei, in general si cu caracter european, in special. D-na Cornelia Macarie, lector universitar, Universitatea Babes-Bolyai, a vorbit despre rolul femeilor in cadrul companiilor si accesul acestora la functii de conducere, rolul femeilor in societate, prejudecati si egalitatea de gen. Seminarul a continuat cu discutii libere pe tematica amintita si au fost facute propuneri legate de actiunile de interes pentru persoanele prezente si publicul pe care il reprezinta. Au participat reprezentante ale mediului de afaceri, administratiei publice locale, mass-media, institutiilor de invatamant.

Sus


Lansarea oficiala a Centrului Europe Direct Bistrita
              

05 martie 2008

         Miercuri, 5 martie 2008, in prezenta reprezentantilor autoritatilor publice locale - Subprefectul judetului, Gheorghe Tuta, reprezentantii Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Primariei Bistrita, Agentiei Judetene de Ocupare si Formare in Munca, Directiei de Munca si Protectie Sociala Bistrita-Nasaud , ai mass media si a conducerii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Bistrita-Nasaud Presedintele CCIA BN, Vasile Bar, Secretarul General, Monica Muresan - a avut loc lansarea oficiala a Centrului EUROPE DIRECT BISTRITA - parte a retelei europene de informare EUROPE DIRECT.

Sus
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania